Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Rimligt att regionen drar sitt strå till stacken för att minska klimatpåverkan”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Region Kalmar län har ställt av en oljepanna vid länssjukhuset och enligt beslut från Länsstyrelsen i Kalmar län har tillståndet för denna anläggning återkallats. Kopplat till anläggningen finns 1478 allmänna utsläppsrätter”, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

– Varje utsläppsrätt motsvarar 1 ton koldioxid, vilket innebär att utsläppsrätterna omfattar totalt 1478 ton koldioxid. Marknadsvärdet är cirka 350 000 kr. Eftersom det är svårt att få motsvarande koldioxidreduktion för en investering i den storleksordningen i regionen är förslaget att utsläppsrätterna annulleras, säger Johanna Wyckman, regionråd för Liberalerna.

”Genom att annullera utsläppsrätterna bidrar vi till EU:s mål om att minska antalet utsläppsrätter”

JOHANNA WYCKMAN (L), REGIONRÅD

På onsdag ska regionstyrelsen ta ställning till förslaget om att annullera utsläppsrätterna. För att anläggningen ska stängas i unionsregistret, som är EU:s gemensamma plattform för de nationella registren för handel med utsläppsrätter, behöver utsläppsrätterna säljas eller annulleras.

– Genom att annullera utsläppsrätterna bidrar vi till EU:s mål om att minska antalet utsläppsrätter. En annullering ger större miljönytta än att sälja dem vidare, och därför är det en självklarhet för oss att annullera dem. När vi nu inte längre behöver utsläppsrätterna är det rimligt att regionen drar sitt strå till stacken för att minska klimatpåverkan, avslutar Johanna Wyckman.

FOTO

PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS