Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Parkeringsövervakning införs i hela Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Parkeringsövervakning kommer att införas i hela Oskarshamns kommun.

Det beslutet tog politikerna i kommunstyrelsen på tisdagen.

Parkeringsövervakningen i kommunen har hittills endast omfattat centrumområdet i Oskarshamns stad, enligt ett beslut som togs i fullmäktige den 15 juni 1987.

”Förbättrad säkerhet”

”Tekniska kontoret beskriver att det finns behov av att utöka området för parkeringsövervakning. I dagsläget är området för parkeringsövervakning begränsat till att endast omfatta Oskarshamns stadskärna, trots att överträdelser i parkeringssituationer kan uppstå i fler delar av Oskarshamns tätort och i yttertätorterna. Att utöka området för parkeringsövervakning till att gälla i hela kommunen kan bidra till förbättrad säkerhet och framkomlighet i trafiken, för såväl bilister som cyklister och fotgängare. I dagsläget finns det två heltidsanställda trafikövervakare. Ett utökat område för parkeringsövervakning skulle innebära att tillgång till bil blir nödvändig. Detta hanteras genom användning av kommunens bilpool”, står det i beslutsunderlaget.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS