Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Brev till Oskarshamns kommun: ”Risk för att någon kan ramla”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En privatperson har skickat in ett klagomål till Oskarshamns kommun.

Personen i fråga är missnöjd med underhållet på gångvägen på den före detta Rudabanan. Kritiken mot eftersatt underhåll gäller även gång- och cykelvägar samt Överby våtmark.

Han radar upp följande (han har även bifogat platsangivelser i brevet till kommunen):

  • ”Ved, gagnvirke, döda träd som står kvar. På vissa platser har träd fällts och fallit över vattenvägar. Vid röjning vintern 2019-2020 sågades en del träd i ca 0,5-1,0 m bitar som ligger kvar på marken och en del hamnade i vattenvägar. Vidare är många vattenvägar igenvuxna med sly.”
  • ”Vid fällning av döda träd har ved, gagnvirke och ris lämnats kvar intill bebyggelsen. Gångväg har krackelerat pga av rötter samt asfalterad bollplan växer igen.”
  • ”Överby våtmark finns en del träd som har blåst om kull. Dammvall har rämnat. Vatten rinner ut orenat. Det saknas även papperskorg och behållare för hundbajs.”
  • ”Vid öppningsbar bom saknas hänglås.”
  • ”Ris, ved och gagnvirke utmed matargata.”
  • Generellt: ”Trummor ej rensade, vattenvägar uppfyller ej lagstadgad area. Kristinebergs motionsslinga: Uppstickande fiberduk på flera ställen. Är en risk för att någon kan ramla.”
  • ”Dessa platser behöver ni besöka fysiskt så att ni kan bilda er en uppfattning hur dåligt skötseln av skogen är. Dessa brister finns även på andra ställen i vår kommun. Samtidigt bör ni besöka en av Oskarshamns välskötta industrier, nämligen Scania. Där är nog ledordet ordning och reda. Som ni vet så har vi bara vår jord till låns. Då måste vi förvalta den på rätt sätt och inte överlåta underhållet till våra efterkommande. Svar önskas med beslutsprotokoll från fullmäktige där det framgår att underhållet på naturmark (skog), tätortsnära mark ska minimeras = ej kompetent utförande.”
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS