Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så mycket får Hjortbergets Skidklubb, golfklubben och ridklubben i bidrag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Socialdemokraterna och Moderaterna föreslår att kommunstyrelsen i december ska besluta om tre bidrag för att fortsätta att utveckla hela Oskarshamns kommun. Förslaget innebär att kommunen ska ge bidrag till Hjortbergets Skidklubb, Oskarshamns Golfklubb och Oskarshamns Ridklubb.

”Vi fortsätter nu med arbetet att skapa förutsättningar för föreningar att fortsätta utveckla sin viktiga verksamhet i hela kommunen”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMN

– Vi fortsätter nu med arbetet att skapa förutsättningar för föreningar att fortsätta utveckla sin viktiga verksamhet i hela kommunen. Dessa tre bidrag ger möjlighet för Hjortbergets Skidklubb att avsluta liftprojektet samtidigt som golfklubben kan starta upp sitt nya projekt och ridklubben kan fortsätta sin utveckling, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ytterligare ett stöd

”Hjortbergets Skidklubb får ett bidrag för att färdigställa sitt pågående arbete med att bygga en ny lift. Insamlingsarbetet har pågått i flera år och Oskarshamns kommun har i flera omgångar beslutat om att ge stöd till föreningens arbete. I våras beslutade kommunstyrelsens om ett stöd om 3 miljoner kronor och en förlustgaranti om 500 000 kronor. I det här förslaget föreslås kommunstyrelsen besluta om att omvandla förlustgarantin till ett bidrag samt besluta om ytterligare ett stöd om 400 000 kronor. I och med detta ska insamlingen för att finansiera det pågående arbetet med en ny lift vara i mål”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna i ett pressmeddelande.

Ny klubbstuga

”Oskarshamns Golfklubb får ett bidrag för att kunna genomföra sitt arbete med att bygga en ny klubbstuga vid sin anläggning i Skorpetorp. Den nuvarande klubbstugan fyller flera funktioner för verksamheten. En nybyggnation kan enligt de tankar som har presenterats leda till en fortsatt utveckling för föreningen och dess verksamhet. Bidraget föreslås vara 2,5 miljoner kronor. Under kommande år kan också frågan om kommunalborgen komma att bli aktuellt”, skriver majoritetspartierna.

Golfbanan i Skorpetorp. Foto: Peter A Rosén

”Oskarshamns Ridklubb får ett bidrag för att vid sin anläggning byta ut underlaget vid sin anläggning. Underlaget är viktigt för att ridverksamheten ska kunna fortsätta bedrivas på ett tryggt och säkert sätt. Ridklubben bedriver en viktig barn- och ungdomsverksamhet inom ramen för sin ridskola. Föreningen föreslås få ett bidrag om 300 000 kronor för att kunna byta ut underlaget”, skriver S och M.

”Det här är tre goda exempel på där kommun och föreningar tillsammans kan göra insatser och aktiviteter för att utveckla kommunens attraktivitet”

LUCAS LODGE (M), VICE ORDFÖRANDE I KOMMUNSTYRELSEN

– Det här är tre goda exempel på där kommun och föreningar tillsammans kan göra insatser och aktiviteter för att utveckla kommunens attraktivitet. En ökad attraktivitet leder till att det blir trevligare att leva, bo och verka här. Det kan i sin tur leda till att fler vill leva, bo och verka här, säger Lucas Lodge (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS