Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Högsby kommun har fortfarande den sämsta vaccinationstäckningen i länet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”100 964 invånare i Kalmar län över 12 år har nu fått en tredje dos vaccin eller har en tid bokad”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på torsdagen.

”Av Region Kalmar läns egen statistik framgår att 80 715 personer nu fått en tredje dos, samtidigt har ytterligare 20 249 personer en bokad tid för en påfyllnadsdos.

85,6 procent av dem som är 65 år och äldre i länet har fått sin tredje dos eller har en tid bokad för vaccination”, skriver regionen.

”Totalt har nu 464 207 vaccindoser getts av Region Kalmar län sedan vaccinationskampanjen startade i december förra året.

Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering som sträcker sig fram till och med 23 december visar att 87,9 procent av befolkning över 12 år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 85,3 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 85,4 procent har fått en dos och 81 procent fått två doser.”

”Det finns dock skillnader både geografiskt och åldersmässigt när det gäller vaccinationsviljan i länet.

I samtliga länets kommuner förutom Högsby har mer än 80 procent av befolkningen över 12 år tagit dos 2. I Högsby är det 76,6 procent.

I samtliga åldersgrupper över 40 år har mer än 80 procent tagit två doser. I samtliga åldersgrupperna över 30 år har mer än 80 procent tagit en första vaccination.”

 ”Från och med vecka 51 har en ny tillfällig vaccinationsmottagning öppnat i Hultsfreds kommun: Vaccinationsmottagning Rock City på Transportgatan 2. Redan idag kan den som vill boka en tid i första veckan i januari”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS