Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

American Song Contest kommer att sändas på SVT under våren

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KULTUR & NÖJE

Den amerikanska storproducenten Ben Silverman har tagit hjälp av ingen mindre än före detta melodifestivalgeneralen Christer Björkman för att för första gången sända storsatsningen American Song Contest där alla delstater, fem territorier och huvudstaden tävlar precis som Eurovision Song Contest. SVT kommer att sända den amerikanska musikfesten under våren.

I vår blir det inte bara Melodifestivalen och Eurovision. För första gången någonsin kommer storsatsningen American Song Contest, ASC, att gå av stapeln. Den amerikanska storproducenten Ben Silverman har i över 20 år drömt om att överföra ESC-succén till USA och i vår blir sångtävlingen verklighet.

Svenska tv-tittare får se ASC i SVT

50 delstater, fem amerikanska territorier och huvudstaden finns representerade i ASC och premiärdatumet i USA är den 21 mars. Den amerikanska finalen går av stapeln den 9 maj, dagen före den första semifinalen i Eurovision Song Contest.

I förra veckan stod det klart att SVT kommer att sända American Song Contest som är Christer Björkmans senaste tv-projekt. Svenska tv-tittare kommer att kunna se programmet på SVT någon gång under våren.

Överför ESC-succén till USA

Mikael Österby, ansvarig utgivare på SVT Programinköp är nöjd med att kunna sända storsatsningen.

”Vi är verkligen glada för det. I en splittrad värld känns Eurovisions budskap att ena människor med hjälp av musik som viktigare än någonsin”, säger Mikael Österby.

”I över 20 år har den amerikanska storproducenten Ben Silverman drömt om att överföra ESC-succén till de amerikanska tv-tittarna och nu blir det äntligen verklighet tack vare Christer Björkman, Anders Lenhoff, Peter Settman och Ola Melzig”, avslutar Mikael Österby.

Foto: NBC

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS