Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mönsteråsgymnasiets byggprogram får nya lokaler för de praktiska övningarna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Mönsteråsgymnasiets byggprogram kommer att få nya lokaler för de praktiska övningarna.

Det berättar kommunalrådet Anders Johansson (C), bilden, efter veckans styrelsemöte i Mönsterås Utvecklings AB.

– Vi tog ett beslut om att godkänna en ombyggnad av den gamla tändsticksfabriken, fastigheten Tändstickan 6 i Mönsterås – där Hjulet är inrymt på baksidan i dag (mellan hamnen och Kuggås).

Byggprogrammet behöver därför inte åka till Oskarshamn framöver, där man har haft tillgång till en mindre lokal för de praktiska övningarna.

– Nu får de en väldigt bra lokal, där Byggstommar i Mönsterås AB var hyresgäst tidigare. En liten del av lokalen kommer att hanteras av Hjulet, som behöver mer utrymme för sin återvinningsverksamhet. Det är kommunens arbetsmarknadsenhet som driver Hjulet – och nu får de mer utrymme för sina möbler.

– I den tredje delen finns socialförvaltningens arbetsmarknadsträning, som ska tvätta kläder där. Det som kommer att synas utåt är att vi rustar upp fasaden och snyggar till huset. Det är ett viktigt kulturarv som vittnar om Mönsterås industrihistoria. Det här är också ett område där vi hoppas få byggnation, säger kommunalrådet.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS