IK Oskarshamn tappade en ledning borta mot HV71: Förlust efter straffar

HV71 – IK Oskarshamn 43 (1–0, 1–3, 1–0, 0–0, 1-0)

Mål, IKO: Jiri Smejkal 2, Antti Suomela.

Skott på mål: 39–32

Utvisningsminuter: 4–8

Tacklingar: 14–12

Tekningar: 33–31

HV71 besegrade IK Oskarshamn med 4–3, efter straffar, i Husqvarna Garden på tisdagskvällen.

Det var ett svängigt Smålandsderby, där hemmalaget hade 1–0 efter den inledande perioden.

Men inför slutakten ledde IKO med 3–2.

HV71 kvitterade i den tredje perioden – och i straffläggningen avgjorde Fredrik Forsberg.

– Det är som det är i hockey – men jag tycker att prestationen var på plats och att vi kanske kunde ha tagit någon poäng till. Det var en jämn match – de vann på straffar för att de gjorde mål, och det gjorde inte vi, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.