Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

AKUTSJUKVÅRDEN: Region Kalmar län har de kortaste väntetiderna i Sverige

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Under onsdagen presenterade Socialstyrelsen ny statistik om väntetiden på akuten för 2022. I Socialstyrelsens rapport framgår att Region Kalmar län är bäst i klassen och har kortast väntetider på akuten. I Region Kalmar hade hälften av patienterna en vistelsetid på akuten under 3 timmar och 10 minuter, vilket är bäst i Sverige”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

– Ytterligare en nationell mätning där Region Kalmar län hamnar i topp, det visar att vi är riktigt bra på att erbjuda länets invånare en bra och tillgänglig sjukvård. Vi gläds idag men i morgon fortsätter arbetet med att göra vården ännu bättre och mer tillgänglig för länets invånare, säger Mattias Adolfsson (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Det är väldigt glädjande att vi återigen ligger i Sverige-topp i en nationell mätning. I mätningen så visar det också att i Region Kalmar län får du en första bedömning av en läkare inom 50 minuter vilket också placerar oss i toppskiktet i landet. Vi kommer att fortsätta att jobba med att korta väntetiderna på akuten ännu mer, vi vill hela tiden utveckla verksamheten enligt varje dag lite bättre, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Jag är glad och stolt att vi återigen visar på bra resultat. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till våra medarbetare som är de som levererar dessa goda resultat varje dag. Invånarna i Kalmar län ska vara stolta över den sjukvård som finns i länet och de kan verkligen känna att vården finns där för dem när den behövs, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Arkivfoto: Peter A Rosén (akuten i Oskarshamn)

+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS