Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anders Johansson (C): ”Vi måste vara rädda om dessa företag”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”På Centerpartiets partistämma beslutades det om ett förslag att göra det möjligt för kommunerna att ta ut en avgift på gästnätter. Flera av ombuden från Kalmar län var uppe och talade emot förslaget. Ombuden från Kalmar län ville i stället se ett förslag om att avgiften endast skulle omfatta företag med säte på annan ort”, skriver Centern i ett pressmeddelande.

”En kommunal avgift på gästnätter skulle drabba lokala företag inom besöksnäringen i länet negativt. Genom att bara ta ut avgift av företag som har sitt säte på annan ort stärks både kommunerna och de små lokala företagen. Besöksnäringen är viktig för Kalmar län och Centerdistriktet värnar de arbetstillfällen som den skapar. Två av dem som var uppe och talade var Lars Wellin, Böda, och Anders Johansson, Mönsterås”, skriver Centern.

– Grundförslaget pekade i rätt riktning – men det slog för brett. Under sommaren blir norra Öland nästan lika stort som Malmö befolkningsmässigt. Detta tär på resurserna och det är viktigt att skatterna stannar i kommunen. Men grundförslaget skulle drabba även de logiföretag som har sitt säte på ön och så kan vi inte ha det. Ändringsförslaget är en framgång för Böda och hela Öland, säger Lars Wellin.

– Jag tänker på det lilla hotellet på den lilla orten som blommar upp under sommarmånaderna och som sedan puttrar på under resterande tid. Det är inte bara hotellet som tjänar på gästnätterna. Det är flera småföretag som verkar runt i kring och som lever på de turister som sover på hotellet. Vi måste vara rädda om dessa företag, säger Anders Johansson (bilden).

”Beslutet blev att göra det möjligt för kommunerna att ta ut en avgift på gästnätter. Detta är inget som Centerpartiet i Kalmar län kommer att driva”, skriver Centern.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS