Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anmälan: En patient förlorade en kroppsdel efter en miss på Oskarshamns sjukhus

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

”Chefläkare Elmar Keppel vid Oskarshamns sjukhus har gjort en anmälan enligt lex Maria då en remiss missats att skickas till Västerviks sjukhus”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Fallet gäller en patient i 70-årsåldern som sökte vård på akuten vid Oskarshamns sjukhus för tilltagande besvär i ett öga.”

”Besvären bedömdes som ögoninflammation och i samråd med ögonkliniken i Västervik påbörjades en behandling med antibiotika. Vidare uppföljning planerades vid ögonkliniken på Västerviks sjukhus – men det skickades aldrig någon remiss från akutkliniken i Oskarshamn för uppföljningen.”

”Patienten sökte två veckor senare själv kontakt med ögonkliniken på Västerviks sjukhus. När patienten undersöktes av ögonkliniken hade patientens öga försämrats så mycket att ögat slutligen behövde opereras bort. Den bristfälliga handläggningen på akutkliniken vid Oskarshamns sjukhus har utsatt patienten för en allvarlig och permanent vårdskada”, skriver regionen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS