Äntligen Högsby IK: Tre mål och tre poäng

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby IK tog första vinsten i serien via 3-2 (2-2) hemma mot Lagan och tränaren Fredrik Kling (bilden) var oerhört glad.

– Att få vinna på det här viset, med ett segermål i slutminuten, det är helt fantastiskt!

Högsby har haft en tung inledning på säsongen med tre raka förluster och inga gjorda mål så det är inte konstigt att glädjen var stor efter segern.

– Anspänningen har varit hög hos spelarna, det har varit tydligt. Även om man pratar om det så hjälper det inte, man behöver vinna en match för att bryta anspänningen, säger Fredrik Kling.

”Betyder oerhört mycket”

– Ibland har man undrat om det är samma spelare man har på träning som spelar match, för de har inte gått att känna igen. Den här segern gör att vi kan spela lite mer avslappnat så den betyder oerhört mycket.

Nervositeten märktes dock i första halvlek och det blev inte bättre när Lagan tog ledningen efter tjugo minuter. Högsby spräckte dock sin egen målnolla när Ike Fofanah kvitterade till 1-1 kort därefter, ett oerhört skönt mål för hela laget.

Men bara minuter efter kvitteringen gjorde HIK självmål och man var tillbaka nedanför kullen med uppförsbacken framför sig i underläge 1-2.

David Petersson sköt dock 2-2 på pass från Anton Olsson ganska omgående, ett resultat som stod sig till paus.

I den andra halvleken blev det ganska böljande spel.

– Vi ville verkligen gå för tre poäng och det blev väldigt offensivt, vilket gör att spelet också kan vända snabbt, säger Fredrik Kling.

Kling gjorde byten på ytterpositionerna för att hålla farten på kanterna, något som visade sig få effekt, Emil Dolk och Carl Savolainen kom in och var väldigt pigga.

Frälste HIK

Det var också Carl Savolainen som satte 3-2 i sista spelminuten och frälste HIK.

– Det var en jämn andra halvlek, Lagan är ett svårspelat lag, men vi hade verkligen modet att gå för tre poäng idag. Det är så härligt att vi vågar för att vinna, ett kryss idag hade känts lite grinigt, sammanfattar Fredrik Kling.

– Idag vill jag hylla hela laget, alla spelare vare sig de startar, blir inbytta eller är kvar på bänken, alla ledare… VI gjorde det tillsammans och det har vi pratat mycket om, att alla är viktiga och ska vara delaktiga.

Redan på lördag har Högsby hemmamatch igen när Ronneby kommer på besök och axlarna har nog sjunkit ett par centimeter på spelarna inför den matchen.

– Det kommer att kännas lite bättre i både kropp och själ inför den matchen, anspänningen har lättat en hel del. Det här var en jätteviktig seger, avslutar en mycket nöjd Fredrik Kling.