Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anton Sejnehed: Inte aktuellt att stänga skolor i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Tidigare på onsdagen avslöjade Oskarshamns-Nytt att det finns totalt sju bekräftade coronafall med koppling till Södertorns förskola i Oskarshamn.

Hur ser bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) på det?

Han säger så här till vår tidning:

“Oskarshamns kommun följer de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten, länsstyrelsen och smittskyddsläkaren. Det innebär att vi har gjort anpassningar i de kommunala verksamheterna sedan i våras och att vi nu kommer göra ytterligare åtgärder för att göra vårt för att smittspridningen ska minska.”

“Ingen rekommendation”

“Idag finns det ingen rekommendation om att stänga skolor och därför är det idag inte aktuellt. Däremot för vi hela tiden samtal om det är möjligt att göra fler åtgärder för att minska trängsel och hålla större avstånd. Det innebär att det på olika förskolor och skolor blir lite olika åtgärder utifrån hur situationen ser ut på respektive enhet. På någon enhet kan det vara svårt att hålla avstånd i matsalen och därför äter inte alla elever i matsalen på alla skolor. På någon annan enhet kan det vara någon annan insats man gör.”

“Förskolan omfattas inte av skolplikten”

ANTON SEJNEHED (S), ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN

“Förskolan omfattas inte av skolplikten vilket innebär att de föräldrar som vill och som har möjlighet att vara hemma med sina barn har möjlighet till det.”

“Har funnits på plats”

“När det gäller information till vårdnadshavare och medarbetare så skickas det ut till dem som går på den aktuella enheten. När det gäller Södertorn så har information om smitta där skickats till vårdnadshavare och medarbetare så snart som vi har fått kännedom om det. Rektor och andra medarbetare har också funnits på plats för att möta vårdnadshavare utomhus utifall att de har missat den utsända informationen”, säger Anton Sejnehed.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS