Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anton Sejnehed (S): ”Vuxennärvaro viktigare än kameraövervakning på gymnasiet”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Vi har tidigare berättat om en motion från Sverigedemokraterna, där partiet föreslår att kommunen ska undersöka möjligheten att installera kameraövervakning i och runt Oscarsgymnasiet i Oskarshamn.

Partiet får dock inte igenom sitt förslag.

Majoriteten i bildningsnämnden besvarade motionen på veckans sammanträde.

– Vi har skolor med kameror i dag – inte inomhus, men utomhus – och det har vi på Kristinebergskolan, Norra skolan och Rödsleskolan. Vi har det även på Humlans förskola, säger nämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

– Förvaltningen och nämnden menar att vi redan vet vad som är, och inte är, möjligt. Vi behöver alltså inte få ett uppdrag från fullmäktige om att vi ska undersöka vad som är möjligt, förklarar han.

Sverigedemokraterna yrkade bifall till motionen.

Yrkandet avslogs.

”Komplex situation”

– Vi jobbar alltid med att titta på de här dialogerna, det finns framför allt en dialog med tekniska och mellan tekniska och bildning. Hur ser det ut – har vi det med skadegörelse? Tror vi att det här är en insats som kan göras, eller inte? Finns det andra insatser som bör övervägas? De frågorna lyfts i dialoger kring många enheter – Oscarsgymnasiet är en sådan enhet. Men där har man landat in i att man i dagsläget inte tror att det är en insats som ska genomföras, säger Anton Sejnehed.

– Oscarsgymnasiet har också en komplex situation, som inte några andra skolor har. En del av skolan har ren skolverksamhet – och en del av skolan är allmän. Den är allmän från huvudentrén och hela vägen bort till de röda dörrarna. Där tar skolan vid. Men i mellanutrymmet har vi en allmän del med privata företag och föreningar med kansli. Det gör att situationen är mer komplex på Oscarsgymnasiet, jämfört med andra skolor. Det är så mycket mer folk som vistas där.

”Känner vi redan till”

– Just nu bedömer man att vuxennärvaro är viktigare än kameraövervakning inomhus på gymnasiet. Men motionen handlade inte om att införa kameraövervakning, utan om att vi ska undersöka möjligheterna – och de möjligheterna känner vi redan till, i och med att det är infört på andra skolor. Och lagstiftningen är ju densamma, säger Anton Sejnehed.

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
+1
4
+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS