Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anton Sejneheds attack mot Mathias Karlsson: “Någon ska betala”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

På veckans fullmäktigesammanträde konstaterade Anton Sejnehed (S) att Liberalerna vill spara tio miljoner kronor genom att privatisera äldreboendena på Solbacka och Hantverksgatan i Oskarshamn.

Han ställde en fråga till oppositionsrådet Mathias Karlsson (L):

– Vad tror du då att de ska spara på? Jag tror att det är på personalen. De ska springa fortare. Av princip tror jag inte på att privata företag ska kunna tjäna pengar inom de här verksamheterna. Det är någon som ska betala. Och jag tror att det är brukarna och personalen som får betala, sa Anton Sejnehed.

– Jag tror inte alls som du. Jag tror att det är ett väldigt bra alternativ. Det har visat sig att kommunen inte är den bästa arbetsgivaren. Vi har höga sjuktal och vi har svårt att få tag i folk. Jag tror att vi behöver fler alternativ, där folk anställs av någon annan än kommunen. Jag tror att det vore jättebra för kommunen. När vi jämför oss med andra kommuner när det kommer till effektiviteten, så ligger vi riktigt dåligt till, svarade oppositionsrådet Mathias Karlsson (L).

Anton Sejnehed replikerade:

– Jag konstaterar att Liberalerna vill att undersköterskan ska springa fortare på äldreboendena – för att privata företag ska kunna göra vinster. Det är slutsatsen. Man bedriver företag för att tjäna pengar. Där går skiljelinjen. Vi tycker inte att man ska kunna tjäna pengar på dem som är i behov av vård och omsorg. I vår budget satsar vi på delaktighet för medarbetarna. Vi tror att det leder till att de känner en större tilltro till sin arbetsgivare. Den satsningen är oerhört viktig. Du drar i stället ned med tio miljoner kronor på kommunstyrelsens verksamhet.

Mathias Karlssons slutreplik:

– Det är ganska tydligt att ni inte vill ge andra möjligheten. Vi har två olika ståndpunkter – det kan jag svälja, sa han.

Mathias Karlsson (L).

Arkivfoto: Peter A Rosén

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS