Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Appen som ger dig koll på börsen – Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand om Börskollen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

EKONOMI

Vill du hitta alla börs- och ekonominyheter på ett och samma ställe? Då är Börskollen tjänsten för dig! I en intervju med ägarna Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand får du höra mer om den populära appen som har laddats ner över 250 000 gånger sedan start.

Börskollen är en tjänst som samlar mängder av börs- och ekonominyheter på ett och samma ställe – helt kostnadsfritt både som app och på webben. Varje månad hämtas över 6 000 nyheter från fler än 100 olika källor, såsom börsnyheter, pressmeddelanden, bloggar, videos, analyser, riktkurser, podcasts, insynshandel och blankningspositioner.

Daniel Åstrand och Kristoffer Matsson berättar om hur de har vävt samman sina bakgrunder med kompetens inom bland annat utveckling, affärsutveckling och media, samt ett brinnande intresse för både entreprenörskap, börsen och investeringar, för att skapa den snabbväxande nyhetstjänsten som idag har omkring 200 000 unika besökare varje månad.

Aktieintresserade apputvecklare sökte ett smidigare verktyg

Börskollen såg dagens ljus 2014–2015. Kristoffer Matsson och tre andra aktieintresserade utvecklare sökte efter ett smidigt sätt att få ett grepp om det som sker på börsen i takt med att nyhetsflödet kring ämnet växte i styrka och omfattning.

– Börskollen var under de inledande åren ett hobbyprojekt som vi grundare främst drev på kvällar och helger vid sidan av sina ordinarie arbeten, men tjänsten har under åren vuxit i popularitet och vidareutvecklas löpande med allt fler funktioner. Bland annat fler nyhetskategorier och källor, säger Kristoffer Matsson som har bakgrund inom apputveckling och därtill ett stort brinnande intresse för privatekonomi och investeringar.

Vill samla alla typer av nyheter och perspektiv

Vad som gör Börskollen unika är främst att tjänsten samlar nyheter från så pass många olika källor/perspektiv, men även att den finns både på webben och som app samt även i form av regelbundna nyhetsbrev och i sociala medier. 

– Nyheterna “kategoriseras” och struktureras smidigt i olika läsflöden och användaren har själv viss frihet att skräddarsy sina personliga nyhetsflöden, fortsätter Kristoffer Matsson, och tillägger: 

– Vår algoritm “taggar” också upp de bolag som omnämns i de olika nyheterna och samlar dessa på respektive bolagssida. Här har vi knutit en väldigt uppskattad funktion i form av vår “bolagsbevakning”, där man som appanvändare gratis kan skapa konto och välja de bolag man vill bevaka lite extra. Sedan kan man luta sig tillbaka och få automatiska pushnotiser varje gång bolagen omnämns i nyheter, oavsett om det rör sig om en artikel, ett blogginlägg, en insynstransaktion eller annan nyhetskategori.

Kombination av olika intressen och kompetenser skapar drivkraft

De båda som äger och driver Börskollen idag, Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand, har ett stort intresse för såväl börsen, som egenföretagande generellt och drivs av att skapa ett grymt verktyg som underlättar för börsintresserade personer att utvecklas som investerare. 

– Det är utmanande att kombinera våra olika kompetenser och tillsammans med alla samarbetspartners konstant utveckla och förbättra Börskollen för varje dag som går. Det är också väldigt motiverande med all positiv feedback som vi erhåller från vår användare, där bland annat över 1 000 appanvändare har betygsatt oss på Google Play och App Store under åren med ett genomsnitt på ca 4,5 av totalt 5 – vilket är riktigt kul, berättar Daniel Åstrand, VD för Börskollen.

– Börskollen är helt enkelt ett väldigt smidigt och tidsbesparande verktyg för att “hålla koll på börsen”, såväl allmänt som för de bolag man vill bevaka lite extra noga, avslutar han. 

Här läser du mer om Börskollen och via denna sida kan du ladda ner deras populära nyhetsapp.

Daniel Åstrand och Kristoffer Matsson
Tv. Daniel Åstrand, VD och delägare och th. Kristoffer Matsson, grundare och delägare.

Foto: Börskollen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS