IFK Oskarshamn är klart för division 4

VENA/OSKARSHAMN

IFK Oskarshamn spelar i fyran nästa säsong.

Idag fixade de blåvita seriesegern genom att slå SK Lojal borta med 4–1 medan IF Stjärnan bara fick oavgjort hemma mot Hultsfred.

Och att IFKO vann serien var ingen som helst högoddsare.

Spelmässigt lyckades Lojal streta emot mycket bra, så länge orken fanns kvar.

Lojal tog ledningen redan efter fem minuter, ett mål som gav energi. Lojal har många bollskickliga spelare och som hanterade IFKO ganska bra i första halvlek.

Kvitteringen kom en minut före halvtidsvilan. Ett mål som måltjuven Sonny Karlsson var inne i boxen och fick foten på.

I andra halvlek tomnade Lojal mer och mer och började även spela fullt. Så fullt att Aziz Ahmed Atai fick rött kort redan i första minuten i andra.

Resten av matchen tog IFKO över mer och mer och pressade på riktigt bra. Lojal skapade inget i andra utan fick inrikta sig på att försvara sig.

IFKO:s mål ramlade in med jämna mellanrum och kunde ha blivit något till om spelarna gått för fullt matchen ut.

IFKO avslutar säsongen hemma mot Djursdala på lördag.

Div 5 NÖ

SK Lojal – IFK Oskarshamn 1–4 (1–1)

Mål Lojal: Blend Ali Osman. IFKO: Sonny Karlsson 2, Mattias Rehn 1 och Anton Brandting 1.