Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bäckström Johansson (SD) vill att Erlandsson (S) ska ge besked om IKO och ishallen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Finns det någon tidplan för genomförandet av förstudien för Arena Oskarshamn?

Finns det några samtal med IK Oskarshamn om framtida investeringar kring genomförandet av förstudierapporten och hur det kan finansieras?

Hur ser planeringen ut för en extra isyta i form av en träningshall?

Dessa frågor ställer Mattias Bäckström Johansson (SD) i en interpellation till kommunalrådet Andreas Erlandsson (S).

I interpellationen skriver Mattias Bäckström Johansson att IKO under säsongen 2018/2019 lyckades kvalificera sig för den högsta hockeyserien i landet – för allra första gången.

“En stor bedrift”

”Något som var en stor bedrift med tanke på skillnaderna i ekonomiska resurser mellan de lag man kvalade mot, men även i jämförelse med andra mindre klubbar som klarat att ta steget upp i SHL”, skriver han.

Mattias Bäckström Johansson konstaterar att nödvändiga investeringar genomfördes i arenan – för att kunna uppfylla SHL:s krav kring medieproduktion och säkerhet.

”Sedan tidigare fanns det även en förstudie för hur hela arenaområdet skulle kunna utvecklas och där de nya förutsättningarna beaktades”, skriver han.

”Detta resulterade i en förstudierapport som presenterades tidigare i år, med förslag på hur ishallsdelen skulle kunna utvecklas för att bättre kunna tillgodose de behov som IK Oskarshamn har på denna nivå och för att kunna utveckla verksamheten. Det som också gjort sig påmint under året är även den pandemi vi befinner oss i, vilket av förståeliga skäl påverkar hela samhället.”

“Det har redan passerat ett och ett halvt år sedan avancemanget och drar beslutet samt verkställandet av detta ut på tiden kan det mycket väl vara skillnaden mellan att kunna ha ett lag i SHL eller inte”

MATTIAS BÄCKSTRÖM JOHANSSON (SD)

”Även om frågorna inte direkt är kopplade till varandra är det även mindre tillfredsställande för kommunen att besked inte kan ges från regeringens sida över tidplanen för godkännandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle, vilket är nästa steg för mervärdesavtalet.”

“Skillnaden”

”Ska det finnas ett SHL-lag över tid i kommunen kommer det krävas att man har anläggningar som är ändamålsenliga och som bidrar till att kunna stärka intäktssidan, vilket därmed minskar det ekonomiska avstånd som finns gentemot övriga klubbar.”

”Det har redan passerat ett och ett halvt år sedan avancemanget och drar beslutet samt verkställandet av detta ut på tiden kan det mycket väl vara skillnaden mellan att kunna ha ett lag i SHL eller inte. Trots att en tidpunkt för finansieringen av de investeringar som återfinns i förstudien hade kunnat vara bättre finns ju däremot andra tänkbara vägar framåt kring finansieringen för att kunna påbörja genomförandet”, skriver Mattias Bäckström Johansson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS