Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bäckström (SD): Tänker Ygeman vidta åtgärder?

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Tänker statsrådet Anders Ygeman (S) vidta åtgärder för att se över Post- och telestyrelsens val att prioritera vissa regioner före alla andra i bredbandsutbyggnaden?

Den frågan ställer riksdagsledamoten och oskarshamnaren Mattias Bäckström Johansson (SD).

”Regeringen ser inte ut att klara av att leverera enligt målen för bredbandsstrategin. Det gäller bland annat att 95 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 megabit per sekund år 2020. Post- och telestyrelsen, PTS, har i februari meddelat att de valt att prioritera utbyggnad i Värmland, Blekinge, Västra Götaland och Västernorrland. Större delen av anslagna medel för bredbandsutbyggnaden i glesbygd riktas i år till dessa regioner. Andra delar av landet får vänta”, skriver han.

”I Kristdala och dess glesbygd i mitt eget hemlän Kalmar har frivilliga krafter engagerat sig i hela åtta år för att få fiber till sin bygd. De mer tätbebyggda delarna i Kristdala har goda möjligheter att få bredband, men de som bor glesbefolkat får inte någon fiber på grund av denna prioritering till enskilda regioner. Av förståeliga skäl finns nu en frustration där och en upplevelse av att ingångna avtal och löften från staten är som bortblåsta.

När stödet begränsas till vissa regioner är riskerna uppenbara att förutsättningarna för projekt som hade varit mer kostnadseffektiva ödeläggs”, skriver Mattias Bäckström Johansson.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Mattias Bäckström Johansson (SD). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS