Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

BÅGSKYTTE: Jaqueline Ringström sköt hem en guldmedalj i JEM

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

”Skogens IF-skytten Jaqueline Ringström sköt på söndagen hem en guldmedalj när EM i fältskytte för både juniorer och seniorer avgjordes i Italien”, skriver Skogens IF i ett pressmeddelande.

Skogens IF
Jaqueline Ringström. Foto: Skogens IF

”För två år sedan överraskade den då blott 16-åriga bågskytten hela bågskytte-Europa när hon tog sig hela vägen fram till final vid EM i Kroatien, den gången slutade det med en silvermedalj. I år så fanns det en ny chans på medalj då det åter igen var dags för EM där Jaqueline åter var uttagen i truppen. Efter en stark säsong där hon bland annat skjutit den högsta poängen en svensk damskytt skjutit på flera år i tavelskytte, ett VM i tavla för seniorer samt en hel rad SM-medaljer både på junior- och senior-nivå så var pressen en annan än för två år sedan”, skriver Skogens IF.

”Att Jaqueline stod pall för pressen visade hon redan i kvalet tidigare i veckan då hon blev kvaletta i klassen CU21W (Compound U21 Damer) och var därmed direktkvalificerad för semifinal. I semifinalen mötte hon en skytt Kroatien där hon tidigt hamnade i underläge men lyckades vända på matchen och tog sig vidare till final.”

“Aldrig något snack”

”I finalen mot brittiskan Isabella Bruguier var det egentligen aldrig något snack. Jaqueline presterade ett högklassigt skytte och segermarginalen skrevs till slut hela 12 poäng vilket är en stor marginal i en final i Compound. Därmed så var Jaquelines första internationella guldmedalj ett faktum.”

”Ytterligare en Skogen-skytt var på plats i Italien i veckan, Olivia Elamsson tävlade i seniorklassen för damer barebow. Även hon gjorde en stabil insats i kvalet men det tog tyvärr stopp i de tidigare omgångarna av matchskyttet och hon slutade på en 7:e plats.”

”Det återstår nu ett internationellt mästerskap i bågskytte, det är EM i 3D-skytte som även det avgörs i Italien under kommande vecka. Även i detta mästerskap har Oskarshamn och Skogens IF en representant på plats då Håkan Johansson är en del av den svenska truppen”, skriver Skogens IF.

+1
6
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS