Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Besked: Sommarens Latitud 57-festival i Oskarshamn ställs in

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Sommarens Latitud 57-festival i Oskarshamn är inställd.

Arrangörerna skriver så här i ett inlägg på Facebook:


“Vi är bedrövade, frustrerade och ledsna men också revanschsugna.
Fram till nu har vi haft en förhoppning att kunna genomföra Latitud 57 i år. Med våra datum så tidigt på sommaren så är det inte troligt att det är säkert att träffas i så stora folksamlingar. Säkerheten för artister, publik och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna.”

“Hälsan går först”

“Hälsan går först och vi har därför beslutat oss för att ställa in Latitud 57 i sommar 2020, och flytta den till 2021. Risken för att bli smittad kommer fortfarande vara för stor när många människor samlas, särskilt som Latitud är en stor ”hemvändarhelg” för många besökare från hela Sverige.
Vi vet att många sett fram emot årets festival. Årets line-up är den starkaste på flera år och vi i Brädholmen Event hade verkligen trampat gasen i botten. Därför känns det extra tungt att tvingas ställa in.”


“Datum för 2021 års festival är spikat redan nu. Den 9-10 juli 2021. En av våra artister, Tomas Ledin, går idag ut med att han flyttar hela sin sommarturné till 2021. Så, lite glädje i allt mörker är ju att Tomas Ledin är klar för 2021, närmare bestämt lördag 10 juli! Vi jobbar just nu febrilt på möjligheten för även andra av årets artister att följa med till Latitud 57 2021. Vi meddelar givetvis så snart vi kan.”


“Festivalen har även stor betydelse för åtskilliga andra, leverantörer, samarbetspartners, föreningar, försäljare, campingar, hotell med flera. Beslutet att ställa in har därför inte tagits lättvindigt, utan in i det sista har vi lagt mycket tid och energi på utforska alternativa lösningar. Men som nämnts tidigare, hälsan går först.”


“Biljetter som köpts till Latitud 57 2020 gäller automatiskt till festivalen 2021, oavsett eventuella prishöjningar. Genom att behålla din biljett väljer du att stötta alla frivilliginsatser som är grunden för Latitud 57. Biljetter till 2021 finns redan nu till försäljning via vår hemsida.”


“Köpta biljetter till Latitud 57 2020 kommer också kunna återlösas, förutom serviceavgiften, till och med juni 2020. Alla biljettköpare kommer att få e-post eller sms med mer detaljer och information om hur återlösning går till. Har du köpt din biljett via Oskarshamns-Tidningen är det dit du vänder dig.”

“Till sist. Att arrangera Latitud 57 är det roligaste och bästa vi vet. Vi har världens bästa festivalbesökare. Latitud 57 har satt Oskarshamn på festivalkartan och vi vill fortsätta göra det. Vi hoppas att Latitud 57 2021 kan vara något vi tillsammans kan se fram emot”, skriver Brädholmen Event i inlägget på Facebook.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Det blir en sommar utan Latitud 57 i Oskarshamn. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS