Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Beskedet: Ingen förändring av kvalmekanismen i svensk elitherrhockey

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

“Kvalmekanismen inom svensk elitherrhockey, som innebär direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan förbundsserierna, ligger fast. Det står klart efter att Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med berörda ligaorganisationer har utvärderat seriemodellen”, skriver hockeyförbundet i ett pressmeddelande.

“Efter gedigen utredning beslutade Förbundsmötet 2019 att införa en ny seriemodell, som innebar att direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrhockeyn skulle införas. Den nya kvalmekanismen infördes säsongen 2020/2021.”

“Enligt överenskommelse har denna kvalmekanism utvärderats under säsongen 2023/2024 inom ramen för Elitkommitté Herr. Elitkommittén arbetar med viktiga frågor såsom satsningar på sportslig utveckling enligt strategin att bli bäst i världen. I samverkan med de tre elitligorna på herrsidan har Svenska Ishockeyförbundet kommit fram till att det inte finns anledning att förändra något i modellen som Förbundsmötet 2019 beslutade om”, skriver hockeyförbundet.

“Har lyssnat”

– Som förbund har vi lyssnat på de tre ligaorganisationerna, och vi kan konstatera att det råder en bred samsyn kring att fortsätta med nuvarande kvalmekanism. De långsiktiga samarbetsavtalen mellan förbundet och ligorna skapar stabilitet i svensk elithockey, vilket ger oss goda förutsättningar att kraftsamla kring sportslig utveckling, där vi ska tillhöra världstoppen, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

“Svenska Ishockeyförbundet har samarbetsavtal med SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan fram till 2030, och en ändring av nuvarande seriemodell under avtalsperioden kräver enighet mellan parterna”, skriver hockeyförbundet.

Genrebild: Peter A Rosén

+1
1
+1
1
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS