Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Beslut: Maximalt åtta personer även vid sittande sammankomster

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“I ett läge med ökad smittspridning anser i Länsstyrelsen Kalmar län tillsammans med smittskyddsläkaren att det är motiverat med åtgärder som inskränker även sittande publik vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Därför har samtliga länsstyrelser idag kompletterat regeringsbeslutet med lokala föreskrifter”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande på måndagen.

Regeringen beslutade i fredags att från och med den 24 november får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare tills vidare inte hållas inom Sverige. Ändringarna i ordningslagen har dock två undantag:

  • Förbudet gäller inte allmänna sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall, om antalet deltagare inte är fler än 20.
  • Förbudet gäller inte heller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med högst 300 deltagare, om var och en av deltagarna anvisas en sittplats med minst en meters avstånd till andra deltagare och det även i övrigt skapas förutsättningar för deltagarna att hålla det avståndet till varandra vid sammankomsten eller tillställningen.

Regeringen uttalade dock att maximalt åtta deltagare ska vara normerande såväl för sammankomster och tillställningar enligt ordningslagen som för andra arrangemang.

I och med den ökade smittspridningen i länet anser Länsstyrelsen Kalmar län att det finns skäl att begränsa deltagarantalet till maximalt åtta personer även vid sittande sammankomster och tillställningar. Beslutet har samverkats med smittskyddsläkaren och med övriga länsstyrelser.

Denna begränsning inom länet införs från och med den 24 oktober och gäller tills vidare, precis som regeringens beslut.

GRAFIK

LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS