Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bra start för Joachim Carlström i Rally-SM

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KALMAR LÄN

Joachim Carlström, Gullabo RC, fick en kanonstart på SM-tävlingen i Vännäs och slutade tvåa i klassen och sexa totalt. Klubbkompisen, Mattis Olsson, blev helt bortlurad på andrasträckan där publiken stod och vinkade ner honom trots att det inte vara något i vägen på vägen. Victor Karlsson, Vimmerby MS, gjorde en hyfsad start i den trimmade 2WD-klassen.

Det var flera förare bland dem som startade först på andra sträckan – samma sträcka som kördes två gånger – som var rejält förbannade. Det var den fyrhjulsdrivna R5 – WRC2 – som gick ut först.

Stig Andervang sparade inte på orden, han tappade 15 sekunder på andra åkningen.

– Det var en jävla skitsträcka, den höll inte att köras två gånger. Vi kör ju sönder bilarna. Och den där galna järnvägsövergången som blev som en vägbubbla, dundrade Andervang.

Anledningen att WRC2-bilarna hade problem var att hemmaåkaren och tredjestartande, Jörgen Jonasson, Vännäs MK, fastnade just på järnvägsövergången och stoppade upp flera efterföljande bilar.

Bland andra Andervang och Mattis Olsson, Gullabo RC. Mattias gjorde en mycket bra förstasträcka och låg trea både i klassen och totalt men rasade ner till sjundeplatsen i klassen och 13:e totalt.

“Dubbla budskap”

– Vi fick dubbla budskap från publiken då man inte lyckades få undan bilarna som kört av. En del vinkade ner oss och en del vinkade på oss. Det känns inte alls bra, sa Mattis som tappade hela 22,5 sekunder på andra åkningen jämfört med första.

Mattis ligger 20,6 sekunder efter både i klassen och totalt.

I sig avgjordes inte tävlingen på denna dubbla inledande publiksträcka.

Utan tävlingen avgörs på lördagen med nio specialsträckor och då kommer med alla sannolikhet Mattis Olsson att vara jäkligt revanschsugen och taggad.

Joachim Carlström har som bekant gått ner till den vanliga grupp H 4wd-klassen och fick en smakstart.

Jocke gjorde två jämna åkningar, tidsmässigt och körmässigt. Tvåa i klassen och sexa totalt är säkert över förväntan. Carlström ligger 5,4 sekunder efter klassledaren Jari Liiten, Sandviken, och 15.1 sekunder efter totalt.

Victor Karlsson, Vimmerby MS, gjorde tidsmässigt två jämna körningar men åkmässigt finns det mycket mer att hämta. Victor ligger nia i klassen, 15,3 sekunder efter ledaren, Niklas Hägg, SMK Hälsinge.

– Nja, det är imorgon tävlingen börjar, när vi kommer ut i skogen, sa Victor Karlsson som inte var helnöjd med den dubbla inledningssträckan.

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Resultat, klassvis: https://resultatservice.se/resserv/v2/results/result.jsp?tvlnr=2020010&deltvlnr=1&page=1c2

Joachim Carlström, Gullabo RC, ligger tvåa i klassen och sexa totalt efter epilogen i Rally-SM i Vännäs. På lördagen körs de resterande nio specialsträckorna. FOTO: PRIVAT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS