Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Camerata Nordica åker på länsturné med konserten Resa i Italien

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MUSIK

Camerata Nordica bjuder in till konsertturnén Resa i Italien i länet med violinisten Sylvia Huang och Théotime Voisin på kontrabas med start på lördagen. “Det är ett stort nöje att få spela på så många platser och kunna presentera orkestern och vår musik för en ständigt ökande publik”, säger Zéphyrin Rey-Bellet, orkesterchef och konstnärlig chef för Camerata Nordica.

Resa till Italien var planerad till mars 2021 och blev en av de sista konsertproduktioner som ställdes in på grund av pandemin. Det var en önskan att göra kontrabasen mer populär som soloinstrument inom klassisk musik som inspirerade produktionen.

– Det är svårt att förstå att kontrabasen inte har en mer framträdande roll eftersom det är ett fantastiskt instrument med spännande repertoarer, säger Zéphyrin Rey-Bellet som är orkesterchef och konstnärlig chef för Camerata Nordica.

En av världens mest lovande violinister

Kontrabasisten Théotime Voisin är en sällsynt skicklig musiker och har framträtt tillsammans med Camerata Nordica i flera olika orkester- och kammarmusiksammanhang. När Théotime nu också skulle medverka som solist föll valet av repertoar ganska naturligt på två verk för kontrabas av den italienske kompositören Giovanni Bottesini.

Som ledare och solist möter vi Sylvia Huang, Théotimes kollega från Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam. Sylvia anställdes nyligen som konsertmästare på den belgiska nationaloperan La Monnaie De Munt i Bryssel och är en av de mest lovande violinister i världen. Det är ett privilegium att kunna välkomna henne som ledare och solist, berättar Zéphyrin Rey-Bellet.

Konsert i Döderhults kyrka

Detta är en av Camerata Nordicas längre turnéer i Kalmar län denna säsong och inleds på The Glass Factory i Emmaboda kommun. Därefter besöker orkestern Vimmerby samt Döderhults kyrka som en del av deras 250-årsjubileum. Därefter är det dags för Kalmar och Västervik.

– Det är ett stort nöje att få spela på så många platser och kunna presentera orkestern och vår musik för en ständigt ökande publik, säger Zéphyrin Rey-Bellet.

Théotime Voisin
Théotime Voisin på kontrabas.

FAKTA / RESA TILL ITALIEN

Medverkande:

Sylvia Huang, violin, ledare och solist
Théotime Voisin, kontrabas, solist
Camerata Nordica

Konsertdatum:

15 oktober kl. 16 – The Glass Factory, Boda, Emmaboda
16 oktober kl. 16 – Kulturskolans Teater, Vimmerby
17 oktober kl. 19 – Döderhults kyrka, Oskarshamn
18 oktober kl. 19 – Kalmar Slott. Livestreamas på Camerata Play
19 oktober kl. 19 – Västerviks Teater. Bryggaren

Foto: Camerata Nordica

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS