Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Camerata Nordica på turné med Schuberts Forellkvintetten

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KULTUR

Camerata Nordica bjuder in till konsertturné med Franz Schuberts glädjefyllda Forellkvintetten i Ceciliakapellet i Oskarshamn den 21 september. “Upptäck den sällsynta skönheten i Ralph Vaughan Williams enastående och relativt nyupptäckta pianokvintett tillsammans med några av våra mest framstående kammarmusiker”, skriver kammarorkesterns orkesterchef Zéphyrin Rey-Bellet i ett pressmeddelande.

En av Franz Schuberts kanske mest berömda sånger ”Die Forelle” hamnade som variationssats i hans stora kvintett i A-dur för piano och stråkar och den kallas därför ”Forellen”. Det är en till synes obekymrad 22-åring som under en vandringssemester på landet komponerar detta fantastiskt vackra och omåttligt populära stycke musik som ni nu har möjlighet att höra tillsammans med några av Europas främsta kammarmusiker. Dessa musiker utgör Kalmar läns egen kammarensemble Camerata Nordica Chamber Ensemble som den här gången är sammansatt till en lite annorlunda konstellation: piano, endast en violin, viola, cello och kontrabas.

Trevlig turné

Som kontrast till Schuberts lättsamma mästerverk lyfter kammarensemblen också fram en mer sällan framförd kvintett av Ralph Vaughan Williams. Att den inte spelats mycket beror främst på att tonsättaren själv inte ville att den skulle framföras och först 1999 kunde publiken återigen njuta av detta superbt vackra stycke som tar instrumentens alla möjligheter i anspråk och även utnyttjar den lite mörkare klangbotten som den udda instrumenteringen medger.

– Det kommer att bli en riktigt trevlig turné med ett intimt program där vi återigen besöker många platser i vår region och dessutom Halland och Skåne. Forellkvintetten är ett av de största verken som har skrivits inom repertoaren, och vi ser verkligen fram emot att resa runt med ett så fantastiskt program! säger Zéphyrin Rey-Bellet, Orkesterchef & Konstnärlig chef, Camerata Nordica.

FAKTA / KONSERTEN

  • Camerata Nordica Chamber Ensemble
  • Peter Friis Johansson, piano
  • Guillaume Latour, violin
  • Vladimir Percevic, viola
  • Zéphyrin Rey-Bellet, cello
  • Théotime Voisin, kontrabas
  • Ralph Vaughan Williams, Pianokvintett i c-moll
  • Franz Schubert, Pianokvintett i A-dur, D. 667 ”Forellkvintetten”

Foto: Camerata Nordica/Adobe Stock

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS