Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M): ”Därför vill vi tillsätta en personalkriskommission”

ANNONS

LÄNET

Tydliga satsningar på medarbetarna ska vända bemanningskrisen i Region Kalmar län.

Det skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

”Ska Region Kalmar län klara sitt uppdrag så krävs det att medarbetare trivs, stannar kvar och gör karriär inom regionens verksamheter. Det växande beroendet av inhyrd personal är ett tydligt tecken på att personalpolitiken under lång tid har brustit”, betonar de.

”Hela organisationen måste vidta kraftfulla åtgärder och reformera sättet att arbeta”

CARL DAHLIN (M)

– Under våren har bemanningsproblemen i sjukvården eskalerat snabbt. Hela organisationen måste vidta kraftfulla åtgärder och reformera sättet att arbeta. Regionen behöver en återstart. Därför vill vi tillsätta en personalkriskommission som ska ta fram goda exempel från arbetsplatser som fungerar bra för att implementera där behoven finns. Ett sådant exempel är arbetstidsförkortning, vilket vi vill införa inom akutvården som pilotprojekt, säger Carl Dahlin (M), som är vice ordförande i personalutskottet i regionen.

Carl Dahlin (M), regionpolitiker
Carl Dahlin (M). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Många lider av dålig arbetsmiljö och antalet obesatta tjänster och obemannade arbetspass är oroande höga. Vi kristdemokrater och moderater vill göra en genomlysning av grundbemanningen och se till så att det finns rimliga förutsättningar att göra ett gott arbete, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD). Arkivfoto: Peter A Rosén

– För att bli en attraktiv arbetsgivare för fler än de ringa 18 procent av över 7 000 medarbetare som i senaste medarbetarenkäten uttryckte nöjdhet, behövs kraftigare lönesatsningar. Genom att tydliggöra att kostnaderna för hyrbemanning endast får uppgå till max 2 procent av de totala personalkostnaderna, kan en riktad lönesatsning för särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor om 10 000 kronor mer i månadslön göras och därmed även öka lönespridningen, poängterar Kaj Holst (M).

Kaj Holst (M). Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS