Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M): “Inte orimligt att anslagen till studieförbunden sänks”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

”Många folkhögskolor har en ansträngd ekonomi och det generellt besvärliga ekonomiska läget drabbar dem hårt”, skriver Moderaterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Därför föreslår regeringen i budgetpropositionen för 2024 ytterligare resurser till folkhögskolornas utbildningsutbud. Förslaget uppgår till 100 miljoner kronor 2024 och från och med 2025 beräknas 100 miljoner kronor årligen, säger Carl Dahlin (M), som är regionråd med ansvar för folkbildning.

– Med tanke på de många oegentligheter, däribland fusk, som drabbat både de politiska liksom religiösa studieförbunden och kritiserats av Riksrevisionen så har regeringen beslutat att utöka uppdraget med fokus på transparens och effektivitet i den statliga utredningen om styrning och uppföljning av folkbildningen. Både därför och för att det är tuffa tider och alla kan inte få allt, är det inte orimligt att anslagen till studieförbunden sänks tills en helhetsbild av vad pengarna faktiskt går till har skapats, säger Carl Dahlin.

– Att de politiska partierna på vänsterkanten slåss för finansieringen av de studieförbund som är knutna till dem är naturligt, även om det vore önskvärt att de var tydligare med de bakomliggande orsakerna. Att folkhögskolor i regionen, vars finansiering ökar, gör detsamma visar tyvärr mest på deras egna politiska vinkling trots att de officiellt seglar under neutral flagg. Det är olyckligt när de inte lyckas skilja upp det, säger Carl Dahlin.

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS