Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Wiktor Svensson (KD): “Jag tycker att vi har ett politiskt ansvar att göra allt vi kan för att motverka olyckor”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

”På Kalmar läns kollektivtrafiknämnds senaste sammanträde antogs nämndens verksamhetsplan för 2023. Carl-Wiktor Svensson, regionråd för Kristdemokraterna, lade ett tilläggsyrkande om att olycksfrågorna borde vara ett särskilt fokus under 2023”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Den senaste tiden har vi haft trädpåkörningar längs Stångådals- och Tjustbanan och allt vad det medför i form av trauman, kostnader, intäktsförluster och rädsla bland tågpersonalen. Det tycker jag motiverar ett fokus på detta i verksamhetsplanen, säger Carl-Wiktor Svensson.

”Tilläggsförslaget var att “Trafikdirektören ges i uppdrag att utreda bakomliggande orsaker till trädpåkörningar/na vid Stångådals- och Tjustbanan samt att redovisa omständigheter, kostnader, intäktsförluster såväl som proaktiva åtgärder och utvecklingen löpande under året vid nämndsmötena.”

– Jag tycker att nämnden behöver följa detta löpande. Vi behöver sätta press på Trafikverket och skaffa oss mer fakta i frågorna. Det förvånar mig väldigt mycket att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet inte ville bifalla mitt tilläggsförslag. Men jag återkommer, jag tycker att vi har ett politiskt ansvar att göra allt vi kan för att motverka olyckor, förseningar och inställda tåg i tågtrafiken, säger Carl-Wiktor Svensson.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Grafik: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS