Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centern vill inte att alla pensionärer ska få 15 000

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

”Vi tror inte att en höjning av garantipensionerna till 15 000 kronor i månaden är rätt väg att gå”, säger Solveig Zander, som är Centerpartiets talesperson i socialförsäkringsfrågor.

Centerpartiet vill framför allt höja de lägsta pensionerna.

”En del pensionärer har idag inte ens råd med det allra nödvändigaste.”

“Främst är det äldre ensamstående kvinnor som är mest ekonomiskt utsatta. Vi har drivit på i pensionsgruppen för höjda pensioner för de pensionärer som enbart har garantipension eller låg inkomstpension. Vi anser att de som har arbetat ett helt yrkesliv bör premieras, så att det ska löna sig att arbeta.”

“Alla har rätt till en dräglig tillvaro”

“Vi vill även se över nivåer och vad som ingår i försörjningsstödet, existensminimum och förbehållsbelopp för äldre, då det varierar mellan kommunerna. Vi anser att ersättningsnivåerna måste bli mer lika mellan kommuner och att det inte ska variera i lika hög grad som idag. Pensionen är en del, medan andra ersättningar också bör räknas in i en pensionärs inkomst. Centerpartiet anser att alla har rätt till en dräglig tillvaro, och då ska behoven styra”, skriver Solveig Zander i sitt svar till Oskarshamns-Nytt.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Solveig Zander är Centerpartiets talesperson i socialförsäkringsfrågor. FOTO: SVERIGES RIKSDAG
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS