Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Centerpartiet vill underlätta för vapenförvaring hos annan: ”Kommer underlätta för ungdomar”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Centerpartiets partistämma röstade igenom ett förslag som Kalmar läns ombud väckt om att underlätta för att förvara vapen hos annan”, skriver Centern i ett pressmeddelande.

”Idag är det komplicerat för, bland andra, jagande ungdomar som flyttar hemifrån att transportera och förvara sina vapen mellan det egna boendet och jaktmarken. Detta problem vill nu Centerpartiet underlätta genom att göra det tillåtet att förvara vapen i hus i anslutning till jaktmarken eller i hus där föräldrar eller annan när släkting bor. Den som drivit frågan är Anders Johansson från Mönsterås”, skriver Centerpartiet.

– Det här kommer underlätta för ungdomar och andra att behålla sin anknytning till hembygden och sitt jaktintresse och det är mycket positivt. Detta förutsätter naturligtvis att vapnen förvaras på ett korrekt och säkert sätt och med godkännande från polismyndigheten, säger Anders Johansson (C).

Foto: Freepik

+1
8
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS