Chartertrafiken från Kalmar Öland Airport startar – första flyget på 1,5 år

Chartertrafiken från Kalmar Öland Airport startar – första flyget på 1,5 år

2021-09-03 Av av Annicka Gunnarsson

KALMAR LÄN

Nästa vecka lyfter Vings första charterflyg från Kalmar Öland Airport igen efter 1,5 års uppehåll. Under september månad ges Sveriges ledande resebolag åter alla smålänningar möjlighet att resa med direktflyg till Mallorca. Och till vintern erbjuder Ving även resor till Gran Canaria direkt från Kalmar.

När pandemin slog till med full kraft i fjol tvingades Ving ställa in alla avgångar från Kalmar Öland Airport, men nu återupptas trafiken igen. Först ut är tre avgångar till Medelhavsfavoriten Mallorca där den första resan går av stapeln redan på tisdag den 7 september. Lagom till jul startar Ving även upp vintertrafiken från Kalmar Öland Airport med direktflyg till Gran Canaria.

Glada att kunna åter kunna erbjuda charter

”Vi är väldigt glada att kunna erbjuda de boende i regionen möjligheten att återigen flyga med charter från Kalmar. När Ving nu börjar flyga till Mallorca igen, så är det de första charteravgångarna sedan pandemin slog till i mars 2020. Vi välkomnar Ving tillbaka till Kalmar igen och ser framför oss ett fortsatt framgångsrikt samarbete, som ger alla resenärer ett väl anpassat utbud till Medelhavet och lite senare i vinter även till Gran Canaria”, säger Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.

Stor reslust

”Reslusten är stor, men än finns det chans att komma iväg till Mallorca i september och det till riktiga fyndpriser. Det råder ingen tvekan om att smålänningarna är sugna på att resa ut i världen igen. Därför känns det roligt att vi äntligen är tillbaka och kan erbjuda smidiga flyglösningar och ett tryggt resande direkt från Kalmar. De senaste två veckorna har nybokningarna med resor från Kalmar ökat med 70 procent jämfört med två veckor innan dess. Och är man snabb kan man göra riktiga fynd. Just nu kan man resa till vårt populära familjehotell Sunwing Alcudia Beach på Mallorca för dryga tre tusen kronor per person”, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Utökade säkerhetsrutiner

Sedan pandemin började erbjuder Ving ett säkert och tryggt resande med bl.a. utökade säkerhetsrutiner som möter eller överträffar rådande krav och rekommendationer. Bland annat erbjuds subventionerade Covid-tester om det land man reser till kräver uppvisade av negativt test.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: