Conny Blomander: ”Väldigt dåligt skött”

Conny Blomander: ”Väldigt dåligt skött”

2020-06-08 Av av Conny Blomander

SPORTKRÖNIKA

Kommande helg kör fotbollen igång igen.

Och då kommer det, igen, att visa sig att Oskarshamns-Nytt är ett viktigt och väsentligt inslag i den massmediala bilden.

Dels att ON är en internetbaserad gratistidning, inga låsta artiklar, och dels att ON kommer att bevaka den lokala fotbollen, främst i Oskarshamns kommun, från ettan ner till sexan och givetvis också damfotbollen, dels att ON kommer att hålla koll på både den tvåhjuliga och fyrhjuliga motorsporten.

Ni fick ett smakprov i helgen efter att förre svenske mästaren i rallycross, Uffe Eriksson, inledde folkraceåkandet med seger i Askersund.

Kommande helg har bilcrosserien premiär i Jönköping och där Oskarshamns RRC representeras av sex förare, Mattis Lindqvist, Maria Lindqvist, Weine Svensson, Patrik Ekman, Uffe Eriksson och Henrik Göransson. Den serien kommer ON att följa och rapportera om.

Kristdalaexpressen

Rallysäsongen kör igång i augusti och där ON kommer att följa både SSRC – Sydsvenska Rallycupen -och Rally-SM. I kommunen har toppåkarna i den tvåhjulsdrivna trimmade klassen i SSRC, Kristdalaexpressen, Per Soda Eriksson och Fårboraketen Thomas Grönberg.

Tyvärr finns det idag inga besked om när speedwaysäsongen kör igång i Sverige, elitserien och allsvenskan. Speedwayen måste förmodligen vänta tills publikbegränsningarna hävs eller att drastiska ersättningsminskningar till förarna kommer till stånd.

Sammantaget kommer Oskarshamns-Nytt att vara det självklara alternativet när det gäller den lokala fotbollen i allmänhet och motorsporten i synnerhet. Sedan kommer givetvis både hockeyn och innebandyn senare i höst.

  • Till sist vill jag berätta en historia. Det är väl direkt ingen solskenshistoria, men ack så viktig och avslöjande.

För två veckor sedan stängde Holmgrens Bil ner i Oskarshamn.

”Ett beslut i raketfart”

Tydligen ett beslut som gick i raketfart.

Jag fick en folder i brevlådan två dagar innan, om att jag skulle hämta mina däck på deras däckhotell. Jag var tvungen att göra det inom två dagar.

Snacka om taskig framförhållning och taskiga kundrelationer – från en av Sveriges största bilhandlarkedjor.

Så här skriver Holmgrens på sin hemsida.

”Holmgrens Bil är en av Sveriges största privata bilhandlare. Vi fokuserar på ditt liv med bilen. Vi vill att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt.”

Eftersom jag är pensionär så hade jag tid att hämta ut mina däck. Jag frågade en av de uppsagda ur personalstyrkan hur det blir med service på Hyundai, eftersom jag har just det märket på min bil.

– Det finns ingen verkstad i Oskarshamn idag som är auktoriserad att göra service på Hyundai. Det är Holmgrens verkstäder i Vimmerby, Kalmar eller Västervik som gäller, sa han.

Det är i sig inte så mycket Holmgrens Bils ansvar som det ligger på Hyundai i Sverige att se till att man får fram en ny auktoriserad Hyundaiverkstad i Oskarshamn. Det finns säkert intressenter.

Det var ju det där med ”Vi fokuserar på ditt liv med bilen. Vi vill att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt.”

Jag tror inte det finns många Hyundaiägare i Oskarshamn som har lust att åka, varken till Kalmar, Vimmerby eller Västervik för att få bilen servad. De vill ha den servicen lokalt, av en verkstad i Oskarshamn.

”Senaste veckornas största floskel”

Så sammantaget är/var nedläggningen av Holmgrens Bil i Oskarshamn väldigt dåligt skött, gentemot kunderna. Dels att få besked om nedläggningen två dagar innan nyckeln sattes i låset och dels att servicemöjligheterna inte finns kvar i Oskarshamn.

Så detta får bli de senaste veckornas största floskel.

”Holmgrens Bil är en av Sveriges största privata bilhandlare. Vi fokuserar på ditt liv med bilen. Vi vill att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt.”

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: