Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

COVID-19: Dessa grupper i länet kan få en påfyllnadsdos med vaccin från och med 1 september

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

I dag, fredagen den 19 augusti, öppnar bokningen för vissa grupper för ytterligare en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19. Vaccinationsstarten sker 1 september.

Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Region Kalmar län följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att personer med ökad risk för svår sjukdom i covid-19 ska erbjudas ytterligare en påfyllnadsdos vaccin nu i höst. Rekommendationen gäller från 1 september och omfattar följande grupper:

  • Vuxna födda 1957 eller tidigare.
  • Personer i riskgrupp från 18 års ålder. Gäller alla som har ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom, så som gravida, personer med nedsatt immunförsvar, personer med hjärt- och lungsjukdom med flera grupper. Läs mer om vilka grupper som räknas som riskgrupp på Folkhälsomyndighetens hemsida.

”Påfyllnadsdosen ges tidigast fyra månader efter den senaste påfyllnadsdosen”, skriver regionen.

”Personer på särskilt boende eller som har hemsjukvård kommer att vaccineras genom kommunens försorg. Övriga kan precis som tidigare boka tid via 1177.se. Det behövs inte e-legitimation för att boka en tid så det finns möjlighet att ta hjälp av familj eller vänner för den som behöver det.”

”Nästa vecka kommer samtliga länsbor som är 65 år eller äldre, och som inte bor på särskilt boende, att få brev med information om möjligheten till ytterligare påfyllnadsdos.”

”För vuxna 18–64 år rekommenderas fortfarande vaccination med tre doser. Den som vill ta ytterligare en påfyllnadsdos, dos 4, inför kommande säsong kommer att kunna göra det med start i mitten av oktober”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS