Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Covid-19 fortsätter att öka: Allt fler vårdas på sjukhus med infektionen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Enligt Folkhälsomyndigheten så ökar fallen av covid-19 i Sverige och allt fler vårdas på sjukhus med infektionen. Samtidigt finns det ett gott grundskydd i befolkningen och relativt få får allvarlig sjukdom.

”För personer över 65 år eller de som tillhör annan riskgrupp är det viktigt att ta höstens påfyllnadsdos, så att skyddet mot allvarlig sjukdom och död upprätthålls under hela vintersäsongen”, säger Folkhälsomyndigheten.

Under den senaste tiden har allt fler fall av covid-19 rapporterats. På nationell nivå har antalet fall ökat med cirka 30-50 procent per vecka under den senaste månaden, med regionala variationer. Folkhälsomyndigheten följer kontinuerligt smittspridningen i Sverige och den för säsongen förväntade ökningen av luftvägsinfektioner. Även influensafallen ökar, även om antalet fortfarande är på en låg nivå.

Vaccination bästa skyddet

Även om det finns ett gott grundskydd i befolkningen är det fler personer med covid-19 som nu behöver sjukhusvård. Även antalet individer som vårdas på intensivvårdsavdelning ökar något, liksom antalet personer som avlider med covid-19.

– Det bästa sättet att skydda sig mot allvarlig sjukdom och död till följd av både covid-19 och influensa är att vaccinera sig. Vi vill verkligen uppmana personer som rekommenderas vaccination att anta erbjudandet. De som är över 65 år eller tillhör annan riskgrupp behöver nu uppdatera sitt skydd så det är gott under hela vinterperioden då virus sprids som mest, säger statsepidemiolog Magnus Gisslén.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS