Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Covid-19: Här är de senaste vaccinationsnyheterna från regionen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

”I veckan passerades årsdagen av den första covid-vaccinationen. Under året som gått har hittills 468 634 vaccinationer getts i länet”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på torsdagen.

“Det är en fantastisk insats som skett av en lång rad vaccinatörer på hälsocentraler, vaccinationscentraler, sjukhusen och i vaccinationsbussen”

MATHIAS LANDERDAHL, LÄKEMEDELSCHEF

– Det är en fantastisk insats som skett av en lång rad vaccinatörer på hälsocentraler, vaccinationscentraler, sjukhusen och i vaccinationsbussen. Inte minst märks det nu när vi som bäst ger påfyllnadsdosen till dem som tidigare fått två doser, säger läkemedelschefen Mathias Landerdahl.

”Hittills har 85 508 personer vaccinerats en tredje gång i Kalmar län och ytterligare 22 691 har en bokad tid.”

”Av Region Kalmar läns egen statistik framgår att 48,7 procent av befolkningen över 12 år antingen fått en tredje dos eller har en bokad tid. Bland dem som är över 60 år har 84,1 procent antingen fått sin tredje dos eller har en bokad tid.”

Skillnader

”Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering som sträcker sig fram till och med 26 december visar att 88 procent av befolkningen över 12 år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 85,6 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 85,6 procent har fått en dos och 81,5 procent fått två doser”, skriver regionen.

”Det finns dock skillnader både geografiskt och åldersmässigt när det gäller vaccinationsviljan i länet. I samtliga länets kommuner förutom Högsby är mer än 80 procent av befolkningen över 12 år fullvaccinerad. I Högsby är det 77,1 procent.”

”I samtliga åldersgrupper över 40 år är nu mer än 80 procent fullvaccinerad. Det är enbart i åldersgrupperna 12-15 och 17-18 år som färre än 80 procent fått en första dos.”

”Kommande veckan kommer särskilda vaccinationsmottagningar att hålla öppet i Hultsfred, Högsby och Torsås. I första hand är de avsedda för kommunal omsorgspersonal men allmänheten har också möjlighet att boka en tid via 1177.se. Som tidigare gäller att det måste ha gått fem månader sedan man tagit andra dosen för att få en tredje dos”, skriver regionen.

  • I Hultsfred sker vaccinationerna i Rock City måndag 3 januari – onsdag 5 januari.
  • I Högsby är det sporthallen som används för vaccination torsdag 6 januari.
  • I Torsås sker vaccinationerna på Torskolan fredag 7 januari och lördag 8 januari.

”I övrigt finns det kommande vecka gott om bokningsbara tider vid Västerviks sjukhus. För dem som har inbokad tid på någon av länets hälsocentraler kommande vecka finns då också möjlighet att vaccinera sig mot säsongsinfluensa då nya vaccinleveranser kommit in”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS