Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Covid-19-utbrott på sjukhuset i Västervik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

En avdelning vid Västerviks sjukhus drabbats av ett covid-19-utbrott. Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på onsdagen.

Totalt rör det sig om åtta personer, med koppling till varandra, som har fått en bekräftad smitta.

“Sedan utbrottet konstaterats råder intagningsstopp på avdelningen och smittspårning pågår. Hittills har åtta personer – fem medarbetare vid sjukhuset, två patienter och en anhörig – testats positiva för covid-19. Fler personer har provtagits, men dessa analyser är ännu inte klara”, skriver regionen.

“Förhindra vidare spridning”

– Tillsammans med smittspårningsenheten bedrivs nu ett omfattande arbete för att fånga upp alla som kan ha blivit smittade och förhindra vidare spridning inom och utanför sjukhuset, säger chefläkare Anna Michaëlsson vid Västerviks sjukhus.

Förutom intagningsstopp vid vårdavdelningen används nu både munskydd och visir vid all vård på avdelningen.

“Håll avstånd”

– Utbrottet är ett tydligt exempel på att smittspridning förekommer i samhället och även kan komma in i känsliga miljöer som sjukhus. Därför är det fortfarande viktigt att hålla fast vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer: håll avstånd, tvätta händer noga och ofta, stanna hemma vid minsta symtom och skydda våra äldsta, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Per-Åke Jarnheimer.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Rickard Danielsson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS