Craftstaden greppade sista halmstrået i allsvenskan

Vissa matcher är viktigare än andra. Den här var en sådan. ”Vilken krigarseger! Idag är det skit samma hur det såg ut”, säger en glad Thommie Erlandsson, tränare i Craftstaden.

Förutsättningarna var glasklara. Allt annat än en trepoängare skulle betyda att Craftstaden åkte ur allsvenskan. En vinst, ja då fanns det fortfarande möjligheter till fortsatt spel i näst högsta serien.

Det var lite ängsligt i hemmalaget till en början och den första perioden slutade rättvist 2-1 till gästerna. Det kunde ha varit 3-1 om inte storspelande Adam Brodén i hemmakassen fantomräddat sekunder innan pausvilan.

– Vi var lite nervösa och gjorde inte riktigt som vi skulle i alla lägen, flera gånger missar vi när de fyller på med sin fjärdegubbe som får komma fri rakt framifrån, analyserar Thommie Erlandsson.

– Men vi sliter på bra och jobbar oss in i matchen till slut.

I andra perioden öppnade matchen upp sig och det skapades fler målchanser. Craftstaden kvitterade, men när Jesper Larsson åkte ut på en tvåa utnyttjade Lockerud det numerära överläget skoningslöst till 3-2.

Fick revansch

Larsson fick dock revansch när han piskade in 3-3 efter ett frislag med bara tjugo sekunder kvar på perioden.

Sista perioden blev en holmgång med massor av kamp och mindre skönspel. Båda lagen behövde en seger och det märktes. Det var mycket känslor på planen.

Lockerud kunde ha fått en drömstart bara sekunder in perioden men Adam Brodén stod i vägen igen. Alla i hallen undrade hur han hann reagera!

– Den räddningen kändes viktig, det hade varit tungt att släppa in en boll så snabbt, menar Brodén.

Lockerud tog ledningen för fjärde gången när Craftstaden ånyo räknade fel och lämnade en spelare fri rakt framför mål.

– Den ytan ska vi naturligtvis inte tappa, men jag tycker ändå det har sett bättre ut bakåt nu på slutet.

Jesper Larsson kvitterade på ett långskott som bortakeepern borde tagit och sedan avgjorde slitvargen Markus Nilsson när han bökade in 5-4 med tio minuter kvar.

Spännande avslutning

Publiken fick uppleva en spännande avslutning som inte bjöd på fler mål. Chanser saknades dock inte och Lockerud plockade också ut sin målvakt på slutet.

Lättnaden var stor hos hemmaspelarna efter slutsignalen och även om läget är fortsatt tufft så finns det en möjlighet att rädda kontraktet.

– Det här var en rolig match att spela, verkligen kul att det kom så mycket folk för att stötta oss, säger matchens lirare Adam Brodén som vet att de två resterande matcherna måste vinnas.

– Vi har chansen och ska göra vårt, vi har pratat om att vi måste grisa till oss poängen nu, det behöver inte se vackert ut.

Craftstaden tar emot Lillån söndag 8 mars och avslutar med bortamatch mot Onyx den 15 mars. Det krävs seger i dessa matcher, men man är också beroende av andra resultat.

– Vi ska göra vårt så får vi se hur långt det räcker, avslutar Thommie Erlandsson.

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

MATCHFAKTA / INNEBANDY

ALLSVENSKAN SÖDRA

Craftstadens IBK – IBK Lockerud Mariestad

5-4 (1-2, 2-1, 2-1)

Mål Craftstaden: Sebastian Sääker 2, Jesper Larsson 2, Markus Nilsson.

Målvakten Adam Brodén, en av matchhjältarna när Craftstaden vann måstematchen mot Lockerud Mariestad på söndagen. FOTO: THOMAS WENNERKLINT