Craftstadens damer till kvartsfinal i Smålandscupen

Craftstaden kom till spel med sitt division två-lag, förstärkt med några A-lagsspelare, och svarade för en fin insats när man gick vidare till kvartsfinal i Smålandscupen efter seger mot Sävsjö med 5-3 (3-0, 0-2, 2-1).

Det var riktigt roligt att se vilken återväxt vi har i föreningen, säger Stefan Svensson som är huvudansvarig för division två-laget.

Matchen i Smålandscupen mellan Craftstaden och Sävsjö skulle egentligen spelats i söndags, men eftersom Sävsjö hade problem med sjukdomar sköts den upp till torsdagskvällen.

Den första perioden ägdes av hemmalaget och 1-0 kom redan efter två minuters spel när Antonia Jonsson snodde bollen på mittplan, sprang emellan backarna och rullade in bollen.

Sävsjö kom aldrig till några heta chanser utan istället var det CIBK som utökade till 3-0 innan perioden var slut, genom mål av Hanna Ronneteg och Elin Ljunggren.

”Riktigt bra”

– Den första perioden var riktigt bra, säger Stefan Svensson.

I den andra perioden startade Sävsjö med mer energi och redan efter 3.10 hade man reducerat två gånger till 2-3. Dessutom hade man bud på kvittering flera gånger

CIBK repade lite mod i mitten av perioden efter att ha klarat av ett numerärt underläge, men det här var Sävsjös period och i slutet av perioden satte man hårt tryck på hemmalaget

Men kvitteringen uteblev och CIBK behöll ledningen med 3-2 inför avslutningen.

Sävsjö kvitterade till 3-3 en bit in i den sista perioden, men då var det som att CIBK bestämde sig för att det fick vara nog.

Man tog tag i spelet och efter tolv minuter satte Elin Ljunggren 4-3 efter ett vackert anfall. Via ett tungt power play behöll man sedan trycket och avgörande 5-3 satte Lisa Nilsson på ett fint skott med knappa tre minuter kvar.

”Oerhört kul”

– Oerhört kul att tjejerna får göra en sådan fin match, vi är tighta bakåt och sedan så sätter vi ett par varianter framåt också, säger Stefan Svensson som var glad över att konstatera att återväxten i föreningen är god och att kvartsfinalplatsen i Smålandscupen säkrades.

Anledningen att CIBK inte mönstrade hela sitt A-lag stavas allsvensk premiär. På söndag tar CIBK emot Lindome och då ska man vara på topp.

–Allsvenskan är ju prio ett, men det var roligt att se hur tjejerna tog sig an den här matchen. Dessutom kunde vi lufta några tjejer som inte fått så mycket speltid i A-laget, säger tränaren Mikael Thorn som kunde glädja sig åt att Antonia Jonsson visade att hon är på väg tillbaka efter skada.

– Det såg bra ut idag, det lutar åt att hon kan starta på söndag om hon inte åker på något bakslag, däremot är hon inte redo för en hel match än.

På söndag alltså – då är det allsvensk seriepremiär i Oscarsgymnasiets Sporthall. Det har Craftstaden längtat efter.