Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Därför lägger Simklubben Blåkulla i Oskarshamn ned sin verksamhet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

“Efter att tillsammans med Oskarshamns Simsällskap (OSS) under mer än 1,5 år jobbat mot en gemensam framtid är vi äntligen där. Det finns inte längre ett behov av att driva Simklubben Blåkulla vidare”, skriver simklubbens chefstränare Malin Eriksson Wenell i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

“I våras i samband med vårt årsmöte togs ett inriktningsbeslut om att jobba för att det skulle återgå till att bara finnas en simklubb i Oskarshamns kommun igen.”


Föreningen startades av Malin Eriksson Wenell och Peter Tidäng för att man ansåg att ledarskapet i OSS inte stod för delaktighet, gemenskap och glädje.

“Vi tog initiativet till SK Blåkulla för att vi ville att alla som var intresserade av att simträna skulle få göra det på sina egna villkor”

MALIN ERIKSSON WENELL, CHEFSTRÄNARE I SIMKLUBBEN BLÅKULLA

“Vi tog initiativet till SK Blåkulla för att vi ville att alla som var intresserade av att simträna skulle få göra det på sina egna villkor. Vår förhoppning och mål med Blåkulla har alltid varit att inte behöva finnas och att aldrig ens behöva starta någon verksamhet.”

“Nu tog det längre tid än vi trodde men äntligen är vi där. Vi har haft en god dialog med Oskarshamns Simsällskap under ett och ett halvt års tid och legat på och hjälpt dem med sitt värdegrundsarbete. Vi har nu funnit att en trygg och god idrottsmiljö kan erbjudas i deras förening, där de har jobbat väldigt mycket med nolltolerans mot kränkande handlingar, samt bytt ledning.”

“Läggs vilande”

“Det finns således inte längre något incitament för att SK Blåkulla behöver finnas som ett komplement och vi har nu beslutat att börja avveckla vår verksamhet och kommer att föreslå att föreningen läggs vilande.”

 
“Vi upphör med vår verksamhet när höstterminen slutar och vi uppmuntrar alla att fortsätta sin simning i OSS. Vi anser att det är bäst för simningen och sportens utveckling att det bara finns en förening i en så liten kommun som Oskarshamn. Med större möjligheter till sponsorer istället för att konkurrera om dem så kan föreningen utvecklas bättre och man kan koncentrera resurserna där de gör mest nytta. Mindre konkurrens om bantider kan ge bättre träningsmöjligheter och tidigare tider för ungdomssimmare”, skriver Malin Eriksson Wenell.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS