Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Debatt: “Kruxet är bara att de minns fel eller skarvar med sanningen med flit”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

DEBATTARTIKEL

Replik på Moderaternas debattartikel om gårdsförsäljning:

Två moderata regionråd är besvikna för att deras motion om att Kalmar län ska begära att få bli försöksregion för gårdsförsäljning av alkohol avslogs. Kruxet är bara att de antingen minns fel, eller skarvar med sanningen med flit.

Deras motion avslogs inte, den besvarades.

Och svaret gäller fortfarande – när utredningen som pågår på riksplanet kommer med ett förslag är Länsunionen redo att ta ställning till hur vi ska fortsätta arbetet för de lokala producenternas villkor.

“Ingen konkret effekt”

Det är nämligen så, att just nu finns inte möjligheten att på prov införa gårdsförsäljning för någon region. Man kan förstås räcka upp handen nu och säga att man vill bli en försöksregion, men det har ingen konkret effekt på någonting, ännu.

Att avvakta ett konkret förslag från regeringens utredare och sedan ta ställning till hur vi som region ska gå vidare är däremot en nykter (ursäkta ordvitsen) och logisk arbetsordning.

Länsunionen, den majoritet som styr Region Kalmar län, består av S, C och L.

“Har fått nej”

Tre av fyra partier som tillsammans slöt Januariavtalet på riksdagsplanet. Där bestämdes att utredningen skulle göras, initiativet är alltså redan taget. Om regeringens utredning kommer fram till att försöksverksamhet ska genomföras ställer vi oss positiva till att bli en av försöksregionerna. Men det är för tidigt att ansöka om det innan utredningen är klar, de regioner som har ansökt har fått nej.

Karin Helmersson (C), ordförande i Regionala utvecklingsnämnden

Peter Wretlund (S), regionråd med ansvar för regionala utvecklingsfrågor

Johanna Wyckman (L), regionråd

FOTO

Peter A Rosén

Johanna Wyckman (L).
Karin Helmersson (C).
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS