”Den här matchen kunde ha slutat 9-9”

Det var jämna siffror när Craftstaden och Solfjäderstaden spelade 44 (22, 11, 11, 00). Inte ens en förlängning kunde skilja lagen åt.

Solfjäderstaden är en topp 4-kandidat, det är oerhört starkt att ta en poäng här, säger en nöjd Thommie Erlandsson, tränare i Craftstaden.

Matchen i Motala spelades i ett högt tempo och det var hemmalaget som hade mest boll, men CIBK stod upp riktigt bra i försvaret och var giftiga i sina kontringar.

Första perioden slutade 2-2 efter mål av Simon Zetterling och Andreas Lennartsson.

”Snabb innebandy”

– Solfjäderstaden spelar en snabb innebandy och släpper boll snabbt, sedan har de en handfull killar med erfarenhet från både allsvenskan och SSL, så de är ett riktigt bra lag, säger Thommie Erlandsson

Även den andra perioden slutade oavgjort och inför sista perioden var ställningen 3-3.

CIBK tog ledningen tidigt i sista perioden genom Andreas Lennartsson, men hemmalaget kvitterade och trots utvisningar åt båda håll i slutet på perioden var det 4-4 efter sextio minuters spel.

”Inte så kliniska”

– De hade mest boll och visst skapar de en hel del chanser, men vi sliter och jobbar bra i försvaret och de ger oss också flera bra kontringslägen, tyvärr är vi inte så kliniska i avsluten, säger Thommie Erlandsson.

Förlängningen blev mållös, men även här fanns det möjligheter. Craftstaden hade en boll som rensades bort på mållinjen i slutet, men slutresultatet blev 4-4.

– Den här matchen kunde ha slutat 9-9 om lagen varit effektiva, menar Thommie Erlandsson.

– Jag är otroligt nöjd med hela lagets prestation idag, det är en enorm arbetsinsats och bra kommunikation både i spel fem mot fem och i boxplay, killarna gör en heroisk insats.