Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Statsministern: ”Inget viktigare än att få ett slut på det här vansinnet”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

I veckan passerade gängkriminaliteten i Sverige en ny gräns. En pappa mördades kallblodigt inför ögonen på sin tolvåriga son när han konfronterade ett gäng. ”Hur kan man vara så ofattbart grym, så brutalt hänsynslös?”, säger statsminister Ulf Kristersson i ett tal.

Den 12-13 april pågår Moderaternas Sverigemöte 2024 i Stockholm. Under fredagen höll Ulf Kristersson höll ett tal där statsministern konstaterade att ytterligare en gräns har passerats i gängvåldets Sverige.

Statsministern syftade på den brutala och tragiska händelsen i Skärholmen tidigare i veckan där en 39-årig pappa sköts till inför ögonen på sin tolvåriga son när han konfronterade ett gäng med ungdomar.

Få slut på vansinnet

Händelsen påvisar hur bråttom det är att skapa förändring i samhället och ta tillbaka kontrollen, enligt statsministern.

”För oss här inne och för den regering jag leder, är ingenting viktigare än att få ett slut på det här vansinnet”, säger Ulf Kristersson (M).

Ulf Kristerssons tal

Nedan kan du läsa inledningen av statsministerns tal om gängkriminaliteten:

I onsdags vid sextiden sköts en pappa ihjäl i Skärholmen här i Stockholm – inför ögonen på sin 12- årige son. I en gångtunnel. På väg till simhallen. När jag var där på plats igår kväll så mötte jag bottenlös sorg och förtvivlan. Hur kan man vara så ofattbart grym, så brutalt hänsynslös?

Ännu en gräns har passerats i gängvåldets Sverige. Först fick vi vänja oss vid ”felskjutningar”, som när 12-åriga Adriana dödades av kulor som skulle träffa någon helt annan. Sen att kriminellas anhöriga avrättas. Och nu mördades en man som enligt vittnesmål visat civilkurage och vågat säga ifrån.

Det här är inte mitt Sverige, det är inte vårt Sverige.

Men det visar att vi måste vara beslutsamma. Det visar hur bråttom det är att lägga om hela kriminalpolitiken. Hur viktigt det är, att nu göra allt det som måste göras för att ta tillbaka kontrollen.

Det finns de som tycker att regeringen går för långt och går för fort fram.

Säg det till de som bor i Skärholmen. Säg det till alla dem som drabbas av den hänsynslösa brutaliteten.

Problemet är inte att vi går för långt eller har för bråttom. Problemet är att det under alldeles för lång tid har fått gå alldeles för långt. Det är därför det är bråttom.

Hellre för mycket och för snabbt, än för lite och för långsamt. För oss här inne och för den regering jag leder, är ingenting viktigare än att få ett slut på det här vansinnet.

Här kan du läsa hela talet som Ulf Kristersson höll på Sverigemötet 2024.

Foto: Moderaterna

+1
7
+1
0
+1
0
+1
5
+1
0
+1
2
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS