Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Destination Gotland sätter in fler färjeturer mellan Visby och Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Destination Gotland sätter in fler färjeturer mellan Oskarshamn och Visby. Samtidigt pausas linjen mellan Västervik och Visby.

Det skriver företaget i ett pressmeddelande på fredagen.

”Efter förra veckans besked från regeringen om att det nu är möjligt att resa inom landet i sommar, utökar Destination Gotland turerna på huvudlinjerna från Nynäshamn och Oskarshamn. Från och med den 16 juni kommer tre stora fartyg att trafikera dessa destinationer, till skillnad från de två fartyg som hittills kört under våren enligt basturlistan”, skriver Destination Gotland i pressmeddelandet.

“Ökat bokningstryck”

– Sedan restriktionerna ändrades har vi sett ett ökat bokningstryck. Nu gör vi oss redo för att möta en större efterfrågan på resor och det är glädjande att det är många som vill komma till Gotland i sommar. Samtidigt vill jag påminna om vårt personliga ansvar att inte resa om man är sjuk, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

”Det är av högsta prioritet att överfarten är trygg och säker, såväl för medarbetare som för resenärer. Därför fortsätter arbetet ombord och i terminalerna för att säkerställa att det finns gott om utrymme för alla och minimera risken för smittspridning”, skriver Destination Gotland.

”Tack vare de nya säkerhetsrutiner och åtgärder som införts tillsammans med föreningen Svensk Sjöfart kommer Destination Gotland kunna öka antalet bokningsbara platser ombord, från dagens 50 procent till ungefär två tredjedelar av fartygets kapacitet. Rutinerna innebär bland annat att alla som går ombord måste bekräfta att de inte har covid-19-relaterade symptom och vi har fler värdar ombord som hjälper till att hålla avstånd.”

“Stort ansvar”

– Vi har ett stort ansvar att säkerställa att resan är trygg och säker för både resenärer och medarbetare. Därför kommer vi fortsätta att begränsa antalet bokningsbara platser och lämna en tom stol bredvid varje sällskap. Hytterna kommer också enbart att vara bokningsbara för personer i samma sällskap, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

”Färjetrafiken till och från Gotland utgör en kritisk funktion för hela samhället och Destination Gotland har ett viktigt samhällsansvar att upprätthålla nödvändig trafik för att försörja Gotland med varor. För att kunna säkerställa en trygg överfart och en god uthållighet i bemanningen för trafiken på huvudlinjerna under sommaren, sätts därför turerna mellan Västervik och Visby på tillfällig paus under 2020. Visby-Västervik-linjen kommer tillbaka igen nästa år.”

“Västervik trafikeras med mindre fartyg”

– Västervik trafikeras med betydligt mindre fartyg vars konstruktion gör det svårare för resenärer och medarbetare att hålla distans ombord. För att kunna garantera en trygg och säker resa kommer vi tyvärr därför att behöva sätta Västervikstrafiken på tillfällig paus i sommar. Vi kommer kontakta alla som bokat in sig på den linjen med möjlighet att utan extra kostnad boka om resan från Oskarshamn eller Nynäshamn, säger Christer Bruzelius.

”Destination Gotland har en nära och god dialog med Region Gotland, sjukvården, länsstyrelsen och andra berörda myndigheter och informerar löpande om antalet förväntade besökare till ön, och för att kontinuerligt följa läget för sjukvården. Skulle situationen förändras kan det innebära förändringar som påverkar Gotlandstrafiken”, skriver Destination Gotland.

Mer information om Destination Gotlands arbete för en trygg resa, och om- och avbokningsregler finns på www.destinationgotland.se/tryggresa.

Gotlandsfärjan. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS