Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Det finns alltjämt personer i länet som inte har bokat tid för covid-19-vaccination

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“Nu har nästan åtta av tio länsbor över 18 år fått sin första dos vaccin eller bokat en tid för sin första dos”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

“Totalt har 152 913 personer eller 77,2 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i Kalmar län fått en första dos. 103 308 eller 52,3 procent har också fått en andra dos. Det framgår av fredagens statistik”, skriver regionen.

“Det är glädjande att åtta av tio länsbor över 18 år snart har fått sin första dos”

MARIE RAGNARSSON, VACCINSAMORDNARE I REGION KALMAR LÄN

– Det är glädjande att åtta av tio länsbor över 18 år snart har fått sin första dos, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare.’

“Pandemin är inte över”

– Men fortfarande finns det personer, främst i de yngre åldersgrupperna, som inte bokat en tid. Jag kan förstå om man prioriterar annat i livet när det är sommar och semester. Men pandemin är inte över och till hösten vet vi inte hur situationen kommer att utveckla sig och det är viktigt att så många som möjligt vaccinerat sig innan dess.

“Totalt har 256 262 vaccindoser delats ut i Kalmar län sedan vaccinationerna mot covid-19 startade i slutet av december förra året, inkluderat de som är skrivna i andra län”, skriver regionen.

“I samtliga åldersgrupper över 60 år har 90 procent eller fler fått en första dos eller är inbokade för vaccination. För gruppen 50-59 år rör det sig om 84 procent och för 40-49-åringar 76 procent. I gruppen 30-39 år har 65 procent antingen vaccinerat sig eller bokat tid och för 18-29-åringar, som fick möjlighet att boka tid under förra torsdagen, rör det sig om 55 procent.”

Glöm inte covid-beviset

“Av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering som sträcker sig fram till och med den 15 juli hade 75,6 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i länet då fått en första dos mot 69,5 procent för hela riket. 53,1 procent i länet hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 44,6 procent.”

“Sedan i förra veckan erbjuds alla över 18 år möjlighet att vaccinera sig”, skriver regionen.

“Ska du resa utomlands? Glöm då inte ordna ett covid-bevis på genomförd vaccination. Hur du går till väga för att få ett covidbevis kan du läsa mer om på E-hälsomyndighetens hemsida.”

Foto: Region Kalmar län (vaccinationscentral i Västervik)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS