Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

DUBBLERING AV ANTALET BEKRÄFTADE COVID-19-FALL I KALMAR LÄN: “Viktigt att vaccinera sig”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“En tydlig ökning av antalet positiva fall av covid-19 i Kalmar län har konstaterats den senaste veckan. Också virushalterna i avloppsvattnet i Kalmar har ökat”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på måndagen.

Smittskyddsläkare Per-Åke Jarnheimer påminner därför om att man ska stanna hemma och undvika att träffa andra om man är förkyld. Allt för att minska smittspridningen och skydda de sköraste i samhället, betonar regionen i pressmeddelandet.

“Har man inte vaccinerat sig rekommenderas man att göra detta. Det går att boka tid för vaccination vid länets hälsocentraler via 1177.se. När det gäller den fjärde dosen är det än så länge endast personer som fyllt 65 år eller tillhör en riskgrupp som kan få denna”, skriver regionen.

“Vaccinet ger skydd mot att du ska bli allvarligt sjuk och kan behöva sjukhusvård för covid-19, därför är det viktigt att vaccinera sig”

PER-ÅKE JARNHEIMER, SMITTSKYDDSLÄKARE I REGION KALMAR LÄN

– Vaccinet ger skydd mot att du ska bli allvarligt sjuk och kan behöva sjukhusvård för covid-19, därför är det viktigt att vaccinera sig, säger Per-Åke Jarnheimer.

“Någon generell testning av personer med symtom förekommer inte längre, däremot provtas personer som är så sjuka att de är i behov av sjukvård. Också personal inom vård och omsorg liksom omsorgstagare ska alltid provta sig vid symtom för att skydda riskgrupper. Det är i denna provtagning som en dubblering av antalet positiva fall konstaterats den gångna veckan”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS