Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Edvard Olsson: “Andra säsongen känns lovande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

På måndagskvällen fylldes den stora biosalongen på Saga för förhandsvisning av den andra säsongen av succéserien Eagles. Serien, som spelades in i Oskarshamn i höstas, har officiell premiär på SVT Play den 6 mars.

I biografens foajé minglar skådespelare, regissörer, statister, hockeyspelare och inbjudna gäster med cider och popcorn. Stämningen är hög och man känner direkt att det finns en spänning och förväntan i vimlet.

Många av gästerna är medverkande statister som alla är spända över att få se sin insats på förhandsvisningen av Eagles säsong två dit ett hundratal gäster blivit inbjudna.

Ett hundratal inbjudna gäster minglade i biografens foajé innan det var dags att bänka sig i den stora salongen för att se de tre första avsnitten. Foto: Simon Nilsson

Tredje mest streamade serien på SVT

I folkvimlet får vi en liten pratstund med producenten och seriens skapare Stefan H Lindén.

Andra säsongen av Eagles har snart premiär. Hur känns det?

– Jättekul! Lite läskigt men mest kul säger Stefan glatt. Stefan berättar att förväntningarna är höga efter den första säsongen och att produktionen har höjt allt ett snäpp.

Hur många har sett den första säsongen?

– Första säsongen snittar på 800 000 visningar per avsnitt. Det är den tredje mest streamade serien på SVT efter Bonusfamiljen och Vår tid är nu säger Stefan med ett leende medan passerande gäster klappar honom på axeln och Stefans fru Matilda smiter förbi med dottern i barnvagnen.

Vad har du för förväntningar på den nya säsongen?

– Jag hoppas att de som älskar serien kommer att fortsätta att tycka om den men jag hoppas även att den kan hitta en ny publik säger Stefan förhoppningsfullt.

Stefan H Lindén med två av gästerna – kommundirektören Rolf Persson och kommunalrådet Andreas Erlandsson – på förhandsvisningen av Eagles säsong två. Foto: Simon Nilsson

“Min karaktär tar större plats”

Edvard Olsson repriserar sin huvudroll som ishockeyspelaren Elias Kroon. Vi möts upp utanför salongen strax innan förhandsvisningen ska börja.

Hur känns det inför premiären av andra säsongen?

– Det känns bra. Andra säsongen känns lovande säger Edvard Olsson med ett leende.

Hur tycker du att din karaktär Elias utvecklas i den andra säsongen?

– Min karaktär tar större plats i andra säsongen och Elias får en mer central plats i storyn säger Edvard Olsson som är glad att vara tillbaka i Oskarshamn.

Edvard Olssons karaktär Elias Kroon får en större plats och mer central roll i andra säsongen av Eagles som har premiär på SVT Play den 6 mars. Foto: Simon Nilsson

Stolhet och stort engagemang

Innan visningen ska börja hälsar platsutvecklarna Sofie Gunnarsson och Amanda Hedberg på Attraktiva Oskarshamn AB alla välkomna till den allra första visningen av Eagles.

Sofie berättar stolt om att få ha varit med under hela resan som började med att Stefan H Lindén berättade om sin idé över en kopp kaffe till inspelning och om alla engagerade statister som tagit ledigt från både jobb och skola för att få vara med i serien. Hon berättar också hur roligt det är att träffa alla äkta Eagles-fans och deras sprudlande glädje.

Tack till alla som medverkat

Stefan H Lindén, producenten Alexandra Thönnersten, regissören Carl-Petter Montell och resten av teamet som är på plats passar på att tacka alla som på något sätt medverkat i produktionen.

Amanda Hedberg ställer lite frågor och passar på att fråga regissören Carl-Petter Montell om vad som är det bästa med Oskarshamn.

– Folket. Och så är det en vacker och charmig småstad svarar Carl-Petter snabbt.

Flera i Eagles-temet var på plats under förhandsvisningen. Foto: Simon Nilsson

”Serien blir mörkare”

Efter att ha sett de tre första avsnitten kan vi konstatera att den andra säsongen Eagles kommer att bjuda oss på en spännande blandning av kärlek, intriger, drama och inte minst ishockey. 

– Serien blir mörkare – och ljusare – avslöjar Stefan H Lindén efter visningen.

Stefan avslöjar även att det finns pengar för att skriva en säsong 3 men allt beror såklart på hur andra säsongen tas emot av publiken.

Publiken verkar mycket nöjda så vi spår att succén är ett faktum.

Efter visningen visar Simon Ekbäck Nordström och Stefan H Lindén stolt upp affischen för Eagles säsong två. Affischen, som är signerad av teamet. lottas ut i publiken till en mycket nöjd och glad vinnare som ställt upp som statist i ishallen. Foto: Simon Nilsson

Fakta om Eagles säsong 2

Eagles är en serie om syskonen Felicia och Elias som i första säsongen flyttar från Boston till faderns hemstad Oskarshamn. Flytten blir inte helt okomplicerad då rådande hierarkier i såväl skola som hockeylag utmanas med syskonens ankomst. Eagles handlar om ungdomar i en svensk småstad där kärlek, rivalitet och vänskap varvas med en stenhård hockeysatsning och drömmar om en annan framtid.

I rollerna ser vi bland andra Alva Bratt (Felicia), Edvard Olsson (Elias), Adrian Öjvindsson (Ludde), Yandeh Sallah (Amie), Sarah Gustafsson (Klara), Per Larsson (Mats), Charlotta Jonsson (Leila), David Lindgren (Adam) och Jakob Gartner (Omar).

Bland några av nykomlingarna i säsong två ser vi Filip Wolfe Sjunnesson (Jack Barrett, assisterande hockeycoach), Måns Nilsson (Peter, Luddes pappa) och Ebba Hultkvist (Johanna, Elias manager).

Givetvis så finns det en hel del Oskarshamnare med i andra säsongen såsom Simon Ådvall, Moa Gillberg, Jonas Frykman, Thomas Björklund och många många fler…

De tre första avsnitten, Arrivals, Reunion och Night Out, har officiell premiär på SVT Play den 6 mars kl. 02.00. En vecka senare släpps avsnitt fyra och fem, The Comeback och Gameday. En vecka senare släpps avsnitt sex och sju. Avsnitt åtta, nio och tio släpps under varsin vecka. Andra säsongen har totalt tio avsnitt och den 10 april ska alla avsnitt vara släppta.

Missa inte Eagles på SVT Play!

TEXT

Annicka Gunnarsson

annicka@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Simon Nilsson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS