En poäng borta mot suveräna serieledarna

LULEÅ/OSKARSHAMN

Ytterligare en hedersam förlängningsförlust och 10:e förlusten på rad.

– Det börjar bli frustrerande med alla hedersamma förluster. Vi är ju med i matcherna och vi har chanser men är lite för omständliga i spelet i anfallszonen, säger Rickard Palmberg.

För Luleå sved det givetvis att vara på håret att tappa alla tre poängen hemma mot bottenlaget IK Oskarshamn.

Och förklaringen från hemmalaget var för dålig fart och för dåligt spel.

Då glömde LHF bort att det fanns ett motståndarlag som var riktigt bra och som hade fart på skridskorna.

Skillnaden mellan lagen var målskyttet.

Luleå satte sina chanser även om Daniel Rosengren i IKO-kassen gjorde några riktigt bra räddningar.

Även David Rautio i hemmakassen gjorde flera avgörande räddningar.

IKO hade bra spel hela matchen men speciellt i sista perioden radade laget upp chanser – trots att den perioden inleddes med att Juhani Tyrväinen gjorde mål efter 50 sekunder när Jonas Engström tappade pucken på egen blå. Juhani satte pucken stolpe in.

IKO hade två minuter senare ett kanonläge att både kvittera och ta ledningen när laget fick spela fem mot tre i nästan en och enhalv minut.

Men istället för att få fart på passningsspelet och komma till skott var det mycket passa runt och dåliga avslut som tog på hemmabackarna. Ett riktigt svagt powerplay.

Detta är ett av IKO:s stora dilemma. Att få till det i powerplay och i kontringarna.

Men det fanns också ljuspunkter i den delen igår.

1. målet när Jonas Engström drog på ett slagskott när de flesta trodde han skulle passa. Rautio var inte med utan pucken gick in vid hans vänstersida.
  2. målet när Markus Modigs kom fram på vänsterkanten i en kontring och drog iväg ett dragskott som satt klockrent i bortre krysset.

3-3 målet där IKO krigade framför Rautio och där Filip Karlsson vräkte sig fram och petade in pucken bakom Rautio.

Så visst finns potentialen i IKO.

Både Joakim Thelin hade bra lägen när han körde sina patenterade inbrytning framför mål. Men den här gången tog avslutet i stolpen.

Markus Modigs hade en bra kväll och ytterligare målchanser men inte marginalerna med sig.

I förlängning drog Jonas Engström på sig en utvisning redan efter 14 sekunder.

IKO mäktade inte stå emot ytan efter 1.53 gjorde Konstantin Komarek ett snyggt mål. Tyrväinen åkte in fram Rosengren och skymde honom. Komarek drog iväg ett skott vid Rosas vänsterstolpe.

På lördag spelar IKO i Stockholm mot Djurgården. Djurgården som gick på pumpen med hela 1-7 borta mot HV71.

En sak är klar. IKO är absolut inte intresserad av ännu en hedersam förlust eller någon enpoängare.

Sedan ska det inte ha någon betydelse hur revanschsugna Djurgården är efter HV-förlusten.