Filmstudions vårprogram klart: Ruben Östlunds prisade film först ut

Filmstudions vårprogram klart: Ruben Östlunds prisade film först ut

2023-01-11 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

Söndag den 29 januari inleder Filmstudion vårens filmprogram på Saga. Sju filmer kommer att visas och först ut är svenska Ruben Östlunds Triangle of Sadness som fick Guldpalmen i Cannes 2022.

Föreningen Filmstudion i Oskarshamn, med ett par hundra medlemmar, väljer varje år ut ett antal filmer som inte så ofta hamnar på den kommersiella biografens filmrepertoar. Filmstudion är det äldsta och vanligaste sättet få se smala, internationella kvalitetsfilmer på bio.

Prisad film

Bland filmerna som valts ut till våren så inleds programmet den 29 januari med Ruben Östlunds Triangle of Sadness som belönades med Guldpalmen 2022 och som nyligen var nominerad till inte mindre än två Golden Globes.

Det är dock inte bara nya filmer som visas i vår. Den svenska filmen Vi som går köksvägen från 1932 med Tutta Rolf och Bengt Djurberg visas den 2 april.

Följande filmer visas på vårens program:

  • 29 januari – Triangle of Sadness
  • 12 februari – Parallella mödrar
  • 5 mars – Alltid nära dig
  • 19 mars – Ali & Ava
  • 2 april – Vi som går köksvägen
  • 23 april – Freaks Out
  • 7 maj – Boy from Heaven

TIPS: Du hittar massor med aktuella evenemang i Oskarshamns-Nytts gratiskalender!

FAKTA / FILMSTUDION

Filmstudion är det äldsta och ännu så länge vanligaste sättet att ge komplement till den kommersiella filmrepertoaren på bio. Den första svenska Filmstudion bildades i Stockholm 1926. Filmstudion i Oskarshamn har ett par hundra medlemmar och visar sju filmer varje vår respektive höst på Saga. För att kunna se filmerna så betalar du ett medlemskap i Filmstudion på 300 kr per termin.

Foto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln: