Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

RECEPT: Fira äpplets dag med en god äppelpaj

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

RECEPT

I ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn bjuder vi på smarriga recept. Baka själv och njut av något gott!

Den 25 september är det äpplets dag och temadagen ska såklart firas med en smarrig äppelpaj. Här kommer ett enkelt recept på äppelpaj som man smidigt slänger ihop i en och samma gryta och gräddar i ugnen.

Äppelpaj

Sätt ugnen på 200°

  • 200 g smält smör
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 ägg
  • 2 st äpplen, skivade
  • 1 tsk kanel

Blanda allt till en smet i en gryta. Slå över smeten i en pajform ca 23 cm eller dela upp i flera mindre. Grädda ca 25-30 min. Servera gärna med vaniljsås eller glass.

Foto: Annicka Gunnarsson

FAKTA / ÄPPLETS DAG

Riksförbundet Svensk Trädgård tog initiativet till en ny landsomfattande temadag, Äpplets Dag, som instiftades år 2016. Syftet med dagen är att öka intresset för och kunskapen om svenska äpplen och skötseln av fruktträd.

Äpplets Dag vill lyfta fram svenska äpplen och äppelträd inom olika områden som:

  • sortbestämning, plantering, skötsel, beskärning, skörd, ympning
  • användning, matlagning, recept, näringsvärde och hälsofrämjande aspekter
  • bevarande av lokala äppelsorter
  • äppelträdets betydelse för kulturlandskapets ekologi och biologi

Mer information finns på www.appletsdag.se

+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS